Història CTAC

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya-CTAC va néixer l’any 2001 amb la voluntat d’oferir  tot un seguit de serveis generals i  específics als treballadors i les treballadores autònoms/es, donar respostes de forma global al col•lectiu i canalitzar les diferents  propostes i reivindicacions vers els diferents òrgans de govern i institucions. El seu naixement va ser motivat perquè creiem que els autònoms, com a qualsevol altre treballador, tenim dret a la defensa i millora dels nostres interessos  professionals, laborals i socials.
La CTAC és una organització interprofessional, d’àmbit autonòmic, que enquadra els professionals i treballadors per compte propi, inscrits en el Règim Especial  d’Autònoms de la Seguretat Social.
La CTAC té entre els seus objectius actuar davant de les administracions públiques i entitats privades com a organització de caràcter consultiu i reivindicatiu per a la  millora de les condicions professionals i, en general, elevar el nivell de qualitat de vida d’aquest col•lectiu.
Per una millor defensa dels seus interessos, CTAC fomenta l’organització i vertebració del col•lectiu d’autònoms i microempreses, assumint la seva representació i interlocució social, tant sectorial com intersectorial. Per això compta amb el suport institucional de la UGT de Catalunya. La CTAC, amb els anys ha anat creixent i cada cop està abastant més temes i està realitzant més accions.
Entre les novetats hi ha les Càpsules Formatives. Projecte que està portant a la CTAC, i la difusió de l’activitat per compte propi: dubtes, novetats, informació pràctica… arreu del territori. La col.laboració amb ajuntaments i/o entitats locals està sent forta i cada cop va a més.
Una altra novetat és l’assessorament i atenció especialitzada d’un col.lectiu que està despuntant en l’activitat per compte propi al nostre país: les persones nouvingudes que volen portar a terme la seva activitat per compte propi.  I que ha convertit a la CTAC, com a un punt de referència. Aquest servei que va començar a Setembre del 2008, ha viscut el traspàs de competències des de Subdelegació de Govern cap a la Generalitat de Catalunya.
Però tot i que la CTAC va creixent, mantenim la mateixa idea de que, tots junts podem dignificar i resoldre alguns dels molts problemes que tenim com a autònoms cobrint les mancances per resoldre una situació considerada actualment injusta.
El 2010 va ser l’any del 2n Congrés de la CTAC. Es va realitzar el dia 22 d’octubre, on es va escollir una nova executiva nacional per tal que sigui l’encarregada de dirigir l’entitat durant els propers quatre anys. Es va comptar amb la presencia d’unes 250 persones que assistiren en diferents moments del Congrés, entre delegats, invitats de la UPTA a nivell estatal, representants d’altres entitats amb conveni amb la CTAC, representants de les diferents federacions sectorials de la UGT de Catalunya, representants de les diferents executives territorials de la UGT de Catalunya, representants del Secretariat nacional de la UGT de Catalunya, així com diversos representants polítics.
Al llarg d’aquests gairebé 10 anys, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya s’ha consolidat com l’organització de referència dels treballadors i les treballadores autònomes a Catalunya.
  Avui són més de 35.000 els professionals que, des de la seva participació directa o a través de les associa¬cions de caràcter sectorial i/o col•legis professionals que els engloben, treballen de manera coordinada en la consecució de les seves reivindicacions

lactacenimatges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*