La UGT de Catalunya considera inacceptable que els treballadors siguin hostatges de la manca d’inversions a Rodalies

rodalies

La UGT de Catalunya considera indignant que el dret a la mobilitat de milers de treballadors i treballadores del nostre país que utilitzen el tren sigui una loteria i es vegi afectat un dia i un altre com a conseqüència de la deixadesa de l’Administració.

El caos d’avui a Rodalies, que ha afectat tota la xarxa i de retruc també a la línia de metro- demostra, un cop més, que els ciutadans i les ciutadanes que necessiten el transport públic ferroviari per arribar al seu lloc de treball o d’estudi són hostatges de la manca d’inversió a Catalunya. Un fet del tot inacceptable.

Els darrers incidents que s’han produït al servei de Renfe al nostre país (el robatori de fibra, les agressions a interventors i ara l’incendi a una estació abandonada) tenen un denominador comú: la manca d’inversió en infraestructura i en personal, tant propi (de Renfe i d’Adif) com de seguretat. Si els 4.000 milions d’euros compromesos pel Govern de l’Estat en el Pla Rodalies Catalunya 2008 -2015 s’haguessin fet efectius (i no una ínfima part, com ha estat en realitat) avui Renfe no continuaria sent sinònim al casa nostra d’ineficàcia i maltractament a l’usuari, i la resposta en cas d’incident podria ser més ràpida.

D’altra banda, també cal demanar al Govern de la Generalitat responsabilitat en les competències de Rodalies que té transferides, així com en matèria de seguretat pública pel que fa a la vigilància d’infraestructures de Renfe.

Catalunya, i especialment Barcelona, és un motor econòmic i empresarial i no es pot permetre tenir un servei ferroviari tercermundista. Per tant, des del nostre sindicat exigim a les administracions la millora de la infraestructura de la xarxa de Rodalies i l’augment de les plantilles de Renfe i Adif, una inversió necessària i urgent, que ja no pot esperar més, per garantir la mobilitat de desenes de milers de treballadors i treballadores i la productivitat del nostre país.

Comments are closed.