8 de Març, Dia Internacional de les Dones Treballadores

Logo-UGT

Un any més commemorem el 8 de març d’una manera reivindicativa perquè la igualtat efectiva entre homes i dones és un objectiu que està lluny d’haver estat assolit.

El balanç de l’any 2015 és nefast, la persistència de la crisi econòmica ens mostra uns indicadors negatius per a la classe treballadora en general i especialment negatius per a les dones treballadores. La passada legislatura, marcada per retallades econòmiques i de drets, ha aprofundit encara més les bretxes, salarials i socials, entre dones i homes.

La precarietat s’ha encebat especialment amb la dona, que una vegada més a la història és utilitzada com a comodí del sistema productiu, entrant i sortint del mateix segons les necessitats del moment, per tal de mantenir un sistema que cada vegada beneficia a menys gent. La situació de la dona al món, i al nostre país, és el reflex del fracàs d’un model econòmic i social basat en l’explotació i la desigualtat.

Com a conseqüència de les polítiques neoliberals, que han marcat els darrers anys de govern a l’estat i aquí a Catalunya, els poders polítics no han complert amb la seva funció de garants del principi constitucional d’igualtat, així com de dur a terme mesures efectives contra la violència de gènere, mitjançant l’oportuna inversió econòmica. Un estat raquític en inversió pública però inflat, com un cadàver podrit, per la corrupció.

I així hem arribat a la pobresa que afecta a un nombre important de persones. Una pobresa que és més de dones que d’homes. Una pobresa que comença a ser estructural. És un dels reptes que hauran d’enfrontar els nous governs, i, pel que fa a la classe treballadora, és un repte que el nostre sindicat ha d’abordar, doncs cada vegada hi ha més persones pobres amb feina.

Com a sindicat hem de combatre la desigualtat i la pobresa, defensant uns drets que després d’anys de consens estan sent qüestionats. Aquesta és la nostra tasca diària. En això estem. La nostra motivació és lluitar perquè les nostres filles i els nostres fills tinguin unes millors condicions socials i laborals. Aquest és el compromís de la UGT com a sindicat de classe.

Avui, 8 de març, des de la UGT demanem més inversió económica per lluitar contra la pobresa, la desigualtat i la, malauradament, quotidiana violencia de gènere.

Comments are closed.