El Comitè d’Empresa d’ADIF convoca una protesta per denunciar el deteriorament de la qualitat del servei ferroviari

Aquesta concentració serà el dilluns, 14 de febrer a les 11h a l’estació de Sants.

El comitè d’empresa, on la UGT de Catalunya té representació, lamenta que Adif hagi implementat mesures organitzatives a Catalunya sense negociar-se prèviament amb els sindicats.

La situació de manca de personal a tots els col·lectius d’Adif (manteniment de la infraestructura, circulació, serveis logístics, estacions…), extensiu a Renfe (maquinistes, interventors, tallers…) és molt alarmant i genera per part de l’empresa, actuacions molt agressives per pal·liar aquesta situació tan degradada.

Adif es va comprometre a establir canals de negociació per determinar els nous models de producció que permetin complir amb els propis compromisos de l’empresa. Emparats per l’actual normativa laboral, ens trobem amb multitud de mesures organitzatives que imposen accions no negociades amb les que pretenen avançar en el seu pla de reorganització de personal i funcions, en detriment de la plantilla i del servei ferroviari.

La UGT de Catalunya, juntament amb els altres sindicats que conformen el comitè d’empresa, considera que és important destacar la manca de previsió de l’Adif per cobrir els llocs del personal que s’ha jubilat. El nombre de les places a les ofertes d’ocupació públiques és ridícul i en cap cas cobreixen les necessitats reals per a oferir un servei ferroviari correcte a tota la ciutadania catalana. Més aviat sembla que l’objectiu sigui arribar a l’externalització dels serveis i treballs.

Tota aquesta situació suposa un deteriorament en la qualitat del servei ferroviari a causa de la deslocalització dels equips de treball d’Adif i dels temps de resposta davant les incidències fet que es tradueix, massa freqüentment, en retards o supressió de trens que afecten directament les persones usuàries del servei.

Davant l’incompliment per part d’Adif de la negociació acordada i la imposició de mesures organitzatives, que considerem que no donen solució als veritables problemes, els sindicats que ostentem la representació sindical dels treballadors d’Adif-Catalunya, plantegem la concentració del 14 de febrer a les 11h a l’estació de Sants per visibilitzar el problema.

Així mateix, s’han convocat aturades parcials en horari nocturn per al col·lectiu de manteniment de la Infraestructura a Girona, Tarragona i Barcelona, amb l’objectiu de traslladar a la ciutadania la situació real, revertir-la i continuar amb la lluita per la defensa dels llocs de treball, les condicions laborals i les millores del servei ferroviari.

Comments are closed.