El TSJC estima parcialment la demanda d’UGT sobre les compensacions voluntàries per jubilació del PAS laboral

El TSJC estima parcialment la demanda d’UGT de Catalunya sobre les compensacions voluntàries per jubilació del PAS laboral

Les universitats públiques catalanes les han deixat de pagar des del 2012

La Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment la demanda de conflicte col·lectiu presentada per la Federació d’Ensenyament d’UGT de Catalunya envers set universitats per l’incompliment per part d’aquestes de pagar la millora convencional voluntària per causa de jubilació del PAS Laboral.

La sentència del TSJC indica que la Disposició Addicional sisena de la Llei 5/2012 de 20 de març de mesures fiscals i financeres “no altera els drets que l’article 53.5 del 6è Conveni Col·lectiu que atorga als treballadors del PAS Laboral que vegin extingits els seus contractes per haver optar voluntàriament a jubilar-se abans de complir l’edat de jubilació” (premi de jubilació anticipada). En canvi, la sentència estima que les sumes que es reben al jubilar-se i que regula l’article 53.2 del Conveni Col·lectiu es veuen afectades per la suspensió que imposa la Disposició Addicional 6a de la Llei 5/2012.

La Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la de Girona (UdG), la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), la Pompeu Fabra (UPF) i la Politècnica de Catalunya (UPC) van deixar de pagar al 2012 aquestes millores en interpretar que es tractava d’un premi vinculat a l’antiguitat del personal i, per tant, estava afectada per la Llei 5/2012.

UGT va recórrer aquesta mesura des d’un començament al considerar que la millora per prejubilació mai podia ser interpretada com un premi per antiguitat. La sentència del TSJC reconeix una part dels drets dels treballadors que UGT reclamava, però no la que afecta a la majoria del personal afectat. Per aquest motiu, els Serveis Jurídics d’UGT estan analitzant la sentència i avaluant la possibilitat de recórrer la sentència al Tribunal Suprem, davant del qual es pot interposar un recurs de cassació.

Tot aquell personal afectat per aquesta mesura, es pot adreçar a la Secció Sindical d’UGT de la seva universitat on l’assessorarem.

Units amb PAS ferm

 

 

 

UGT
Universitat de Girona
despatx 128 del mòdul 20,
Carrer de Maria Aurelia Campany, Campus Montilivi
17003 Girona
608 036 799
ugt@udg.cat
www.udg.cat/ugt
Facebook UGTUniversitatdeGirona
Twitter @UGT_univgirona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>