La Generalitat ha denunciat el nostre Conveni (VI Conveni PAS-L)

Companyes i companys,

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acollirà el proper 30 de setembre, a partir de les 10.30h, el judici que enfronta les set universitats públiques catalanes, CCOO i UGT amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya pel VI Conveni Col·lectiu del Personal d’Administració i Serveis Laboral (PAS-L).
La impugnació del Conveni Col·lectiu és un fet sense cap precedent en el nostre àmbit i resulta un atemptat directe contra el dret a la negociació col·lectiva i contra l’autonomia universitària. És per això que els delegats sindicals de CCOO i UGT ens concentrarem al TSJC abans de la vista en rebuig al que considerem un judici “polític”.
La Generalitat ha impugnat el nostre Conveni perquè pretén perpetuar les retallades i els molesta un Conveni que protegeix els drets dels treballadors de les universitats públiques. Només cal veure els articles que han denunciat (jornada, assumptes propis, retribucions en cas de baixa, jubilació…) per entendre la voluntat retalladora insaciable d’aquest Govern: no en tenen prou a retallar amb les seves lleis i decrets, sinó que ara denuncien als tribunals els qui no hem permès que les retallades es consolidin en el nostre Conveni
Les universitats catalanes i els sindicats CCOO i UGT , signants d’aquest Conveni Col·lectiu, presentarem una defensa conjunta i, tal com ens vam comprometre, els sindicats arribarem fins a les últimes instàncies judicials per defensar aquest Conveni que va ser ratificat, de manera molt majoritària, en les assemblees que vam organitzar a totes les universitats públiques catalanes.

El judici tindrà lloc a la Sala de Vistes del Palau de Justícia de Catalunya, situat al Passatge de Lluís Companys s/n de Barcelona. Convidem a les treballadores i treballadors de les universitats a sumar-se a la protesta per mostrar el nostre rebuig a l’actitud del govern de la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*