El judici del Conveni, vist per a sentència

El dimecres, 30 de setembre, es va celebrar el judici per la impugnació del nostre Conveni. La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va quedar petita per acollir tots els delegats de CCOO i UGT que ens havíem concentrat davant el TSJC per fer evident la indignació dels treballadors i les treballadores de les universitats públiques per l’actitud del govern de la Generalitat en relació al Conveni Col·lectiu.
Durant la vista, els advocats de CCOO, d’UGT i de les universitats van defensar que el Conveni no vulnera cap norma i que, per tant, és totalment legal. Fins i tot el Ministeri Fiscal, que intervenia d’ofici, va dir explícitament que el Conveni no conculca cap disposició legal i va afirmar que, segons el seu parer, les argumentacions presentades per la Generalitat no serveixen per impugnar el Conveni.
Després del judici, veiem encara més clar que aquesta demanda té un rerefons més polític que jurídic. Els sindicats mantindrem ferm el nostre compromís de seguir defensant el Conveni fins a les últimes instàncies judicials perquè estem convençuts que és la millor eina per garantir els drets dels treballadors i les treballadores de les universitats públiques catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*