SENSE DOCUMENTACIÓ, SENSE NEGOCIACIÓ, SENSE AVENÇOS

L’Administració no aporta dades per iniciar una negociació real

Ahir va tenir lloc la reunió de la Mesa General dels Empleats i Empleades de la Generalitat de Catalunya (MEAPG), integrada pel Govern, la UGT i la resta de sindicats, on es van reprendre les negociacions per recuperar els drets laborals, socials i econòmics pendents, tal i com estableix Resolució 7/XI del Parlament de Catalunya.

Des de la FeSP-UGT de Catalunya ens hagués agradat que la reunió fos més operativa i assolir acords que suposin el ràpid restabliment de les condicions laborals manllevades pels Governs estatal i de Catalunya als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya; però el ritme de l’Administració és innecessàriament lent.

D’entrada a la reunió d’ahir, l’Administració no va aportar cap mena de documentació, cosa que fa impossible iniciar una negociació envers temes tan delicats com són els pressupostos, la seva llei de mesures, l’oferta pública.

Des de la Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya hem manifestat que sense documentació sobre pressupostos, perquè la puguem estudiar i valorar, aquest punt a l’ordre del dia està buit de contingut, cosa que suposa la negació de facto als sindicats de la funció pública de Catalunya del dret a la negociació col·lectiva.

L’Administració s’ha compromès a aportar informació en la propera reunió sobre els nous pressupostos i Llei d’Acompanyament, malgrat això ja han avançat la manca de crèdit pressupostari en aspectes com el FAS, productivitat o ajuts de menjador.

Com és possible que després de més de 4 mesos l’Administració es planti a la MEPAG sense aportar documentació, sense dir quins crèdits i  quines aportacions dineràries poden recollir els pressupostos? La Resolució 7/XI del Parlament de Catalunya és molt clara, l’Administració només ha de llegir-se-la per saber en quines partides ha de consignar aportacions.

Exigim a l’Administració més rigor (per no dir bona fe) en les properes reunions i  ja els  anunciem que no acceptarem cap nova retallada en els nostres drets i condicions laborals. Tot i que la reunió no va donar gaire de sí, en podem destacar alguns aspectes:

  • Pagues extres: l’Administració manifesta que es mantenen els compromisos respecte al pagament de la resta de la paga extra de 2012: 20,32% al 2016 i el 35% al 2017.
  • Es continua negociant la mesura de la reducció d’hores lectives per al personal docent de més de 55  anys  i  el  pagament  del  mes  de  juliol  al professorat que hagi fet substitucions durant més de 6  mesos.  L’administració  manifesta  que  aquest tema continuarà sent objecte de negociació.
  • Aplicació de la sentència del TJUE sobre interins i contractes temporals: la UGT proposa crear un grup de treball per abordar la seva aplicació. Volem solucions pel personal interí i temporal de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic, volem autèntiques polítiques d’ocupació i la reducció dels nivells de temporalitat existents a la nostra administració.
  • Reclamem, per al personal de l’ICS, el dret a disposar de fins a 30 hores per indisposició, sense afectació a les retribucions dels treballadors i Es dóna la circumstància que els treballadors de l’ICS són els únics que no disposen d’aquesta mesura, ja que l’Administració diu que no hi ha partida pressupostària consignada. La FeSP- UGT vam demanar a l’Administració que parli amb els responsables del Departament d’Economia perquè dotin pressupostàriament aquest dret. La Funció Pública es van comprometre ahir a estudiar- ho.

La reunió d’ahir posa en evidència que no podem negociar si no existeixen dotacions pressupostàries, i és absurd arribar a acords i reconeixements de drets si després la Funció Pública no pot garantir el seu compliment. ENS HO RETORNARAN TOT!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*