3.600 milions d’euros en cotitzacions a la seguretat social si es realitza la passarel.la al RETA dels i les professionals de l’advocacia.

gestio

3.600 MILIONS D’EUROS EN COTITZACIONS A LA SEGURETAT SOCIAL SI ES REALITZA LA PASSAREL·LA AL RETA DELS PROFESSIONALS DE L’ADVOCACIA

La Seguretat Social recaptaria uns 300 milions d’euros anuals amb l’actual sistema de cotització en funció d’ingressos reals. UPTA calcula que al voltant de 60.000 professionals passarien de manera voluntària al Règim Especial de la Seguretat Social de Treballadors Autònoms (RETA), abandonant la pertinença a les mutualitats alternatives.

Aquest passat dijous el nostre soci a l’Estat, UPTA, va presentar als procuradors del MOVIMENT #J2 i a l’Associació ANAMA que representa als professionals de l’advocacia, el sistema pel qual es podria desenvolupar, de manera voluntària, la incorporació de milers de professionals mutualistes al RETA.

Recordem que l’any 1995 es va donar la potestat als professionals d’aquests sectors perquè poguessin continuar adscrits a les mutualitats o bé incorporar-se al RETA. Posteriorment en el 2005 aquestes mutualitats van modificar el sistema de capitalització col·lectiva, passant a ser un sistema de capitalització individual. En el millor dels casos, la pertinença al sistema alternatiu ha portat a milers de professionals a no poder gaudir de la protecció social adequada, sent les pensions resultants dels seus plans d’estalvi mutualitzades d’uns 500€ mensuals per a aquells que decideixen deixar d’exercir la seva professió amb edats superiors a les establertes per a accedir a la jubilació en el sistema públic de pensions. Aquesta mateixa setmana des de UPTA començarem a sol·licitar les reunions corresponents amb els Ministeris implicats.

Des de CTAC –UPTA, considerem que la proposta que hem desenvolupat compleix amb les exigències que reclamen els professionals afectats, protecció social, pensions dignes i una transició al RETA que acabi amb la injusta i innecessària situació actual”.

El sistema públic de Seguretat Social és l’únic que pot garantir la protecció social i la igualtat prestacional en un col·lectiu altament feminitzat. A més de cobrir la part assistencial, les contingències professionals, les baixes per maternitat o paternitat, cessament d’activitat, etc., serà un element per a aclarir les situacions en les quals concorre falsedat contractual que es produeix en les professions de l’àmbit jurídic”.

Amb aquesta proposta es garanteix les pensions dignes de viduïtat, orfandat, incapacitat permanent, incapacitat temporal i, entre altres, pensions de jubilació que donin un mínim d’estabilitat econòmica als qui les percebin. Es basa en la capitalització de les aportacions ordinàries i extraordinàries realitzades pels mutualistes i dels rendiments de qualsevol naturalesa, obtinguts per les mutualitats, al llarg dels anys, per a realitzar, de manera automàtica, la passarel·la al RETA i procedir a la conversió, en temps cotitzat, en el sistema públic.

En la proposta que annexem pot analitzar-se el procediment a seguir, la conversió en anys cotitzats i les bases de cotitzacions corresponents.

s://upta.es/wp-content/uploads/2024/03/PROPUESTA-PASARELA-RETA_240320.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.