20.000 AUTÒNOM@S ENTRE LES CORDES

entrecordes

Si el Ministeri d’Assumptes Econòmics no reconsidera una ampliació dels CNAE per a accedir a les ajudes aprovades per al rescat d’autònoms i petites empreses, prop de 20.000 famílies a Catalunya, hauran de tancar els seus negocis definitivament.

 

El problema no és la viabilitat de les activitats, tampoc és un problema de solvència empresarial, en la majoria dels casos com per a la resta dels autònoms i petites empreses que, si es podran acollir a aquestes ajudes, és per la disminució de facturació d’almenys el 30% respecte a l’any 2019.

 

Per això, des de la nostra organització CTAC conjuntament amb UPTA no podem entendre com a sectors fonamentals de la microeconomia com són: les botigues de souvenirs, els agents comercials, els salons d’estètica, les perruqueries, etc, han quedat fora dels 95 CNAE publicats en el Reial decret llei.

 

Però encara entenem menys, com s’han deixat fora d’aquesta ajuda als sectors més lligats a la formació no reglada, un sector fonamental des del punt de vista del complement a l’educació curricular en diferents disciplines, des de les acadèmies de reforç formatiu lectiu, fins als centres d’ensenyament musical, escènica o ball.

 

A més, és una autèntica irresponsabilitat deixar al marge de les ajudes a centenars d’activitats vinculades al desenvolupament econòmic en els àmbits rurals o menys poblats. El cas dels artesans i les granges escola són, sens dubte, els exemples més clars. Aquestes activitats, són un dels pilars fonamentals en els entorns rurals, fixen població a través de l’ocupabilitat de treballadors per compte d’altri i creen riquesa directa en el territori.

 

Per això, insistim una vegada més, en l’exigència d’incorporar de manera urgent aquests col·lectius de treballadors i treballadores per compte propi  al catàleg dels CNAE publicats, que podran acollir-se a les ajudes del pla de rescat.

 

Llancem un missatge molt clar al Govern d’Espanya: no pot haver-hi treballadors de primera i segona classe, no permetrem que quedin desemparats els autònoms d’aquests sectors d’activitat, i si és necessari, els defensarem amb totes les armes legals necessàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.