17 de cada 100 treballadors/es autònoms/es a Catalunya són d’origen estranger

 

Two handsome bartenders poring beer at pub

Imagen de senivpetro en Freepik

17 DE CADA 100 AUTÒNOMS A CATALUNYA SÓN D’ORIGEN ESTRANGER

L’any 2023, Catalunya va arribar a les 549.380 persones cotitzant al RETA: Un total de 346.568 homes i 202.812 dones

Del total d’afiliats al RETA el desembre de 2023, un 17,2% dels autònoms i autònomes són de procedència estrangera. Només en els darrers dos anys, ha augmentat l’afiliació estrangera en més de 9.581 actius.

L’any passat, va finalitzar amb un rècord històric d’afiliació del treball per compte propi de persones procedents de fora de les nostres fronteres i se situa en un total de 94.467 autònoms i autònomes a Catalunya.

Els països de procedència que més autònoms aporten a l’afiliació del RETA a Catalunya, són els països extracomunitaris; la Xina, països de parla hispana (Argentina, Veneçuela i Colòmbia, entre altres) i el Marroc. Els sectors d’ocupació que més destaquen en l’afiliació estrangera són aquells que refereixen serveis a consumidors directes (comerç, hostaleria, reparació i derivats de la construcció).

Des de CTAC-Autònoms seguim desenvolupant una intensa labor d’assessorament a l’emprenedoria immigrant des de fa més de deu anys. En aquest període, hem assessorat en la seva posada en marxa a més de 2.568 projectes professionals, de les quals, la majoria segueix en actiu.

La CTAC-Autònoms, treballa per la construcció d’una societat, cada cop més diversa, on es respectin les diferències individuals i culturals en el marc de valors democràtics i amb una sensibilitat especial pel respecte dels drets dels treballadors i les treballadores, independentment del seu origen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada