34.120 Autònoms a Catalunya es desgravaran només un 9% de la despesa al domicili, desprès de la negativa del PP

expensive-house-678x381Als autònoms se’ls ha venut que amb la nova llei que entrava en vigor aquest any es podien deduir un 30% dels subministraments. Era alguna cosa que com vam veure tenia molta lletra petita i la realitat distava molt d’aquest percentatge, quedant-se en una deducció realment anecdòtica.

Es va presentar una esmena per corregir-ho, però el Senat no ha aprovat la mateixa, per la qual cosa desgravar-se un 30% dels subministraments si treballes a casa seguirà sent una utopia, per els 34.120 Treballadors i treballadores autònomes.
La negativa a la proposta, pels vots en contra del Partit Popular, provoca que els treballadors autònoms sol puguin deduir-se, en el millor dels casos, un 9% de les seves despeses en aigua, llum o electricitat. La raó és que la deducció del 30% no s’aplica sobre les despeses de tot el seu domicili, sinó sobre el 30% de la seva superfície que, segons es considera per regla general, es dedica al desenvolupament de l’activitat
Per descomptat el que sembla és que aquí tots els autònoms que treballen des de casa han sortit perdent, ja que abans existien sentències a les quals poder acollir-se i deduir-se un percentatge major del que finalment ha sortit de l’aplicació de la nova Llei d’autònoms. S’estableix un criteri clar, però a canvi surten perdent en les seves despeses deduïbles.
Es calcula que 34.100 són els autònoms afectats per aquesta mesura, que ha suposat de facto un empitjorament de les seves condicions de treball.
Nosaltres ens resistim a abandonar la seva pretensió, i exigim i denunciem a les diferents formacions polítiques , que es compleixi la promesa de la  deducció del 30% mitjançant una proposició de llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.