AUTÒNOMS I PETITES EMPRESES SEGUEIXEN SENSE REBRE CRÈDIT

Segons dades del Banc d’Espanya, la suma destinada a crèdits per a aquestes organitzacions ha descendit un 14,6% el passat abril.

euros

Els grans indicadors macroeconòmics apunten a una recuperació de l’economia espanyola, els autònoms no s’estan beneficiant d’ella. Almenys, pel que fa a l’obertura del crèdit per part de les entitats financeres que, al contrari, han optat per reduir la suma que aquestes organitzacions i col·lectius duen a terme.

És el que es desprèn de les paraules del President de CTAC, Salvador Duarte, qui ha criticat que la millorança general que s’ha produït en el crèdit no estigui arribant ni a petites empreses ni a autònoms, mentre que, per contra, l’ajuda s’estigui dirigint a mitjanes i grans empreses.

En aquest sentit, s’ha de tenir el compte el volum de crèdit amb el qual actualment expliquen els autònoms ja que les línies de crèdit i descoberts en compte d’aquests han descendit solament a l’abril un 14,6%, segons el Banc d’Espanya, en comparació del mateix període del passat any.
Una xifra que des de CTAC lamenten ja que en l’actualitat aquests col·lectius compten amb un import total de 80.969 milions d’euros en línies de crèdit aprovades per a autònoms i microempreses. La xifra, d’aquesta manera, se situa molt allunyada dels 45.334 milions d’euros que van rebre l’any 2012.
Alguns crèdits augmenten

No obstant això, no tot són males notícies per a aquests col·lectius. Així, existeixen alguns tipus de crèdits que augmenten. És el cas dels quals representen fins a un milió d’euros, amb un increment del 6,5% interanual, i els crèdits nous superiors a un milió d’euros, que suposen una crescuda del 8%.
En aquesta línia, des de CTAC es congratulen de les millores d’alguns tipus de crèdit encara que recorden que els mateixos no són suficients ja que el saldo viu de préstecs a societats no financeres ha descendit durant la crisi gairebé un 50%

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.