CAMPANYA RENDA: tot el que has de saber de la RENTAWEB.

renta web

Estic obligat a fer la declaració de la renda?

De fet, solament hi ha una excepció i és bastant infreqüent. Pots lliurar-te del joiós tràmit de la declaració de la renda si, al llarg de 2016, vas obtenir uns ingressos totals inferiors a 1000 euros i unes pèrdues patrimonials de menys de 500 euros.


Adéu al programa PADRE
Una de les novetats més importants d’aquesta campanya de la renda és la desaparició del mític programa PADRE. En realitat, Renda Web, l’aplicació que ho substitueix, ja es va engegar l’any passat per a tots els contribuents… excepte para els autònoms. En 2017, no obstant això, l’Agència Tributària (AEAT) ens inclou en el sac i això et permetrà obtenir dos avantatges:
• Es tracta d’una eina més moderna, avançada i intuïtiva, que s’adaptada tots els dispositius.
• Et dóna la possibilitat de sol·licitar l’esborrany de la renda per a autònoms, amb les dades dels quals disposa la AEAT ja completats, igual que podien fer en anys anteriors els empleats per compte d’altri.


Confirmo l’esborrany de la renda i ho envio?
Cuidat amb això! El fet que el programa Renda Web t’ofereixi un esborrany de la teva activitat com a autònom no significa que totes les dades estiguin complets. La informació de la qual disposa la AEAT és limitada i et servirà, sobretot, per conèixer què és el que sap Hisenda de tu a través dels pagaments de retencions que han fet els teus clients.
El problema és que no s’inclouran la major part de les despeses que pots deduir-te en l’IRPF i, possiblement, tampoc la totalitat dels ingressos que hagis obtingut per activitats econòmiques. És a dir, que el tràmit de la declaració de la renda per als autònoms continuarà sent una tasca complicada pels qui no tenen coneixements fiscals i comptables.


Com es presenta la declaració?
La declaració de la renda pot fer-se de forma presencial o telemàtica, encara que òbviament el segon et resultarà molt més còmode. Has de tenir en compte que es presenten dos documents. D’una banda, el model D-100, que recull els rendiments anuals de les teves activitats econòmiques. I, d’altra banda, el model 100 on queda palès l’ingrés o devolució que hagi resultat en completar totes les dades.
Per cert, si la declaració et surt a pagar i vols domiciliar-ho, el termini s’escurça del 30 al 26 de juny. No ho oblidis!

Et deixem l’accès a la Renta Web de l’Agència Tributària.

Si vols reservar dia i hora per fer la teva Declaració amb nosaltres, truca’ns 93 327 14 98.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.