CTAC-UGT de Catalunya proposa un nou sistema de cotització que permeti que els autònoms cotitzin en funció dels seus ingressos

rp 2020

La CTAC-UGT de Catalunya centra com a principal objectiu la implementació d’un nou sistema de cotització que vinculi les cotitzacions amb els ingressos reals dels afiliats del Règim Especial dels Treballadors Autònoms (RETA). Amb aquest nou sistema s’evitarien infracotitzacions i sobrecotitzacions, un mal endèmic que pateix el col·lectiu. Dels 550.000 autònoms i autònomes que hi ha a Catalunya, 121.000 (un 22%) estan cotitzant pel mínim tot i que superen els 30.000 euros nets anuals, mentre que 77.000 (el 14%) estan cotitzant molt per sobre dels seus ingressos reals tot i no superar els 12.000 euros nets anuals, amb la minva que suposa per als seus ingressos mensuals.

En l’informe que s’ha presentat avui, CTAC-UGT de Catalunya fixa les principals reivindicacions en matèria de fiscalitat, Llei de morositat, falsos autònoms, Consell Català de Treball Autònom i lluita contra la precarietat en el col·lectiu, alhora que exigeix un pla de xoc per la consolidació dels comerços de proximitat i la creació d’un subsidi especial per al col·lectiu.

Podeu consultar l’informe en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada