El col.lectiu de treballadors i treballadores autònomess proposem a Montero una reforma fiscal parcial URGENT

fiscalitat MONTERO
La Llei de mesures urgents aprovada al 2018 ha suposat una autèntica garrotada per als autònoms que pretenien deduir les despeses de manutenció, les despeses inherents a l’activitat econòmica en el domicili i les despeses de subministraments digitals.

Des de la nostra organització ens hem proposat revertir les falses creences que es van anunciar en aquell moment. En termes fiscals els autònoms tenim molt de marge de millora, però volem que, de manera imminent, es modifiquin els tres aspectes que considerem més urgents de reparar. Si estem a les portes d’una autèntica revolució digital, és necessari que la fiscalitat per a poder realitzar aquesta transformació tingui en compte els costos que suposarà el compliment de les exigències que entressin en funcionament l’any 2025, a més, és absolutament urgent recuperar les deduccions integres de les despeses d’aquells autònoms que desenvolupen la seva activitat en el seu domicili. Els canvis en el model de cotització a la seguretat social han de ser emplenats amb mesures fiscals que afavoreixin directament a les rendes més baixes del nostre col·lectiu i trencar la bretxa fiscal que existeix entre les societats i les persones físiques.

Aquest passat dilluns, Eduardo Abad, president d’UPTA España i Inés Mazuela, responsable jurídica de l’organització, es van reunir amb tècnics d’Hisenda i responsables de les àrees d’aquest negociat per a exposar la situació i poder tenir una opinió directa sobre les propostes que remetrem al Ministeri.

PROPOSTES:

Introduir la deduibilitat  de les despeses de desplaçament sempre que es tracti d’una targeta que transporti col·lectiu nominal i intransferible, sense possibilitat de reemborsament del seu import, amb els límits que fixa l’article 46 bis del Reglament de l’IRPF (això és, que no pugui excedir de 136,36 euros mensuals, amb el límit de 1.500 euros anuals).

– Introduir la deduibilitat al 100% de les despeses de digitalització de l’autònom, entesos com les despeses corresponents a la connectivitat i de telefonia fixa o mòbil.

– Modificació per a la resta de despeses de subministraments: quan el treballador autònom desenvolupi la seva activitat sense establiment i afecti el seu habitatge a l’exercici de la seva activitat, serà deduïble l’import de la factura corresponent a la proporció dels metres de l’habitatge afectes a l’activitat, sense que en cap cas la despesa a deduir per aquest concepte superi el 30% de l’import total de la factura, tret que acrediti una major afectació.

– Modificació del percentatge de les despeses de difícil justificació: el % s’incrementarà al 7% del rendiment net, amb un límit de 2.500 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.