El Govern prepara la Llei de segona oportunitat para autònoms

morosidadEl Govern es troba ultimant els últims detalls de la llei de segona oportunitat, que recull una sèrie de mesures pensades a afavorir els interessos dels treballadors autònoms que no hagin triomfat en els seus anteriors projectes empresarials. La intenció és que es puguin lliurar al més aviat possible de les càrregues acumulades i continuïn amb altres negocis.

Igual que ocorre en altres països com França, la qual cosa es busca és reconèixer la labor dels emprenedors, perquè no tirin la tovallola tan ràpid en cas de fracàs i poden gaudir de més oportunitats. Entre les propostes que té en ment l’Executiu es troben una moratòria de fins a tres anys en aquells deutes que tinguin contretes els treballadors per compte propi amb la Seguretat Social i l’Agència Tributària. D’aquesta manera podria saldar els seus deutes quan comencin a anar-li les coses millor.

Una altra mesura de suport als autònoms que contempla aquesta llei de segones oportunitats són les quitacions parcials o totals en els deutes dels treballadors per compte propi, a més d’establir com no embargables un mínim de les futures rendes de l’autònom. Aquest límit podria ser una quantitat equivalent al Salari Mínim Interprofessional, que en aquests moments es troba en els 648,6 euros mensuals. Molts treballadors per compte propi han travessat situacions molt delicades perquè estan obligats a respondre amb els seus béns fins que satisfacin el seu deute.

La llei de segona oportunitat és una vella reivindicació de les diferents organitzacions d’autònoms, que podria entrar en vigor al llarg d’aquest trimestre. Durant els últims temps s’ha comprovat que hi ha una menor mortalitat empresarial. En 2008, el 21,8% dels autònoms portava menys d’un any amb el seu projecte empresarial, enfront del 16,7% de l’any passat. Presumeixen de ser el col·lectiu que està tirant de l’ocupació, ja que en 2014 van sumar 75.465 cotitzadores a la Seguretat Social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada