EL PLA D’AJUDES DEL GOVERN ESTÀ RESULTANT UN AUTÈNTIC FRACÀS

fracaso

DES DE LA CTAC-AUTÒNOMS- UPTA PLANTEJAEM AL MINISTERI DE CALVIÑO UN NOU PLA D’AJUDES DIRECTES PER A AUTÒNOMS AMB PÈRDUES DE FACTURACIÓ D’ALMENYS EL 50%, ENTRE ELS ANYS 2019 I 2021

Segons els càlculs que ha realitzat la nostra associació, nomès s’han concedit el 40% de les ajudes, uns 2.800 milions d’euros, del total dels 7.000 milions d’euros que es van aprovar en el pla de mesures urgents el mes de maig passat, i que presumptament garantia la solvència d’empreses i autònoms. La majoria de les convocatòries publicades per les CC. AA han acabat el període de sol·licitud o estan a punt de fer-lo i els resultats són devastadors.

Les dades no menteixen, i la dificultat en el compliment dels requisits als possibles beneficiaris; el desconeixement de la realitat del nostre col·lectiu; la nul·la comunicació de l’Administració amb les organitzacions representatives dels treballadors autònoms i autònomes, que, a més, podrien haver participat en el disseny al costat del Ministeri, ha desencadenat la tempesta perfecta per a fer d’aquestes ajudes un veritable fracàs.

La supervivència de negocis perfectament assentats i amb una situació econòmica normal abans de la crisi, ha de ser una de les prioritats, i els fons sobrants d’aquesta ajuda haurien de reorientar-se posant en marxa un segon pla al qual puguin acollir-se la majoria dels autònoms que estiguin en aquesta situació de perduda de facturació i que avui continuen passant un calvari econòmic.

Des de les nostres organitzacions, ja ho vam comunicar en el seu moment, el disseny d’aquesta ajuda no podria arribar a la immensa majoria dels autònoms que han sofert pèrdues de facturació. S’ha castigat gran part del col·lectiu que ha sufragat amb recursos propis el pagament als seus proveïdors, descapitalitzant-se totalment i esgotant en molts casos fins al seu últim cèntim per a abordar la situació econòmica.

Per això, CTAC-AUTÒNOMS -UPTA plantejarà al Ministeri d’Assumptes Econòmics un nou pla d’ajudes directes per a autònoms amb pèrdues de facturació d’almenys el 50%, entre els anys 2019 i 2021. És de justícia, el nostre col·lectiu necessita una injecció econòmica o milers d’activitats desapareixeran dels nostres pobles i ciutats”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.