El treball autònom aguanta, amb la creació de 1.433 autònoms/es més respecte al mes anterior.

El mercat de treball a Catalunya mostra una evolució positiva amb l’augment de la contractació indefinida i la creació de 9.394 llocs de treball i contradient la història, el treball autònom aguanta, amb la creació de 1.433 autònoms/es més respecte al mes anterior.

Hi ha una regla no escrita que diu que quan millora l’ocupació per compte d’altri, disminueix l’ocupació per compte propi. Històricament sempre ha estat així, fins ara.

Habitualment, la figura del treballador autònom s’ha utilitzat malament al nostre mercat laboral, i fa uns anys, pensar en treball autònom era pensar en precarietat.

La precarietat de la figura del fals autònom, la del treballador sense prestacions socials en cas de malaltia, la precarietat de no tenir permís de maternitat o paternitat, o la frustració de tenir una pensió indigna es va corregint, en mesura, gràcies a un mercat laboral més sòlid derivat de l’estabilitat en la contractació fixa de la reforma laboral i en la reforma dels nous trams de cotització per autònoms que va entrar en vigor l’1 de gener del 2023.

Una reforma més inclusiva, més equilibrada i més justa, que incrementa la protecció social del treballador autònom.

Com més rendiment net anual s’obté, més s’aporta al sistema, però més prestacions socials i en major quantia, es tenen cobertes.

La implementació del sistema és progressiva, fins a l’any 2032, de moment segons les dades, el sistema funciona, atès més persones treballadores, veuen en el treball autònom una possibilitat real de treball digne. 1433 autònoms/es més que a l’agost i 2.829 més respecte al setembre de l’any 2022 ho avalen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.