Els aturats que van capitalitzar la prestació per desocupació per fer-se autònoms van augmentar en 2013 un 12,63% pel que fa a l’any anterior

asesores
Segons les dades als quals ha pogut accedir la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (CTAC-UPTA), procedents del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), la xifra del nombre de persones en desocupació que van optar per capitalitzar la prestació per iniciar una activitat econòmica com a treballadors autònoms al llarg de 2013 va ser de 74.649. El que suposa una variació interanual del 12,63%, 9.606 persones més pel que fa a les quals ho van fer durant 2012.

Del conjunt d’aturats que van accedir a la mesura en 2013, un 33,9% va capitalitzar solament els pagaments de les quotes a la Seguretat Social, un 65,9% ho va fer a través de capitalització parcial de la prestació i un 0,2% ho va fer a través de la capitalització total.

CTAC-UPTA considera que les dades confirmen que aquesta és la mesura més eficaç en la creació de nova autoocupació. A més, l’organització insisteix que és necessari estendre ja a tots els rangs d’edat del col·lectiu el pagament únic de la prestació. Actualment només està vigent per als joves aturats que es constitueixen com a autònoms fins als 30 anys i les dones fins a 35, ja que són precisament els joves fins a trenta anys els que tenen menys drets de prestació acumulats, raó per la qual la fórmula del cobrament dels drets en un sol pagament és la menys utilitzada.

En total, el nombre d’autònoms que seguia beneficiant-se del pagament de la capitalització en finalitzar el quart trimestre de l’any 2013 va ser de 143.482, un 1,9% més que en en finalitzar l’any 2012. Aquestes xifres inclouen també a aquells autònoms que van capitalitzar l’any anterior i que seguien compensant-se el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social amb càrrec a les prestacions que tenien reconegudes.

Per trams d’edat, s’observa com, del total de treballadors autònoms que van percebre algun pagament procedent de la capitalització de la desocupació, durant 2013, el segment que més es va beneficiar va ser el dels 35 als 39 anys, representant el 23,9% dels destinataris totals de la mesura (34.370 autònoms); seguit del dels 40 als 44 anys, que va suposar el 20,9% (30.060 autònoms).

El segment dels menors de 30 anys va registrar el 9,1% (13.056 autònoms).

Per gènere, els homes són els que van registrar un major percentatge dels beneficiaris amb un 71,8%, enfront del 28,24% de les dones.

Finalment indicar que del conjunt de persones que van accedir a la capitalització durant el 2013, els treballadors autònoms van representar el 94,7% dels beneficiaris, enfront del 2,4% dels socis de cooperatives, el 0,2% d’entitats mercantils i el 2,7% de socis de societats laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada