Els autònoms, cada cop més grans

web El perfil del treballador autònom a Catalunya se situa al voltant dels 50 anys.

El 70% dels autònoms a Catalunya tenen, a dia d’avui, més de 40 anys. I només el 2% tenen menys de 25. Des de l’any 2010 fins ara, l’edat mitjana dels autònoms s’ha anat apropant a l’entorn de la cinquantena. Són dades d’un estudi de la Confederació de Treballadors Autònomsque també recull que les persones que es donen d’alta tenen, en bona part, més de 40 o 45 anys. I es donen d’alta perquè, en vistes que difícilment els contractarà una Empresa, proven sort com a emprenedors.

Segons el president de la Confederació d’Autònoms de Catalunya,Salvador Duarte, els joves no poden finançar els seus projectes per falta de crèdit i la gent de més edat, sí.

El 90% dels nous autònoms són persones que tiren endavant els seus projectes en solitari, sense treballadors. És una manera d’obtenir ingressos i, sobretot, cotitzar de cara a la jubilació. També hi ha una part de l’increment d’autònoms que es ve registrant que és conseqüència de l’externalització que algunes empreses fan de serveis que fins fa poc feia personal de la plantilla. Tres de cada quatre treballadors estan al sector serveis.

http://cadenaser.com/emisora/2015/07/11/radio_barcelona/1436618426_670590.html

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada