És obligació de l’Estat activar el subsidi per a autònom@s majors de 52 anys

sosEl Ministeri – Cartera de Yolanda Díaz,  ha d’emparar a aquest col·lectiu

Estimem que més de 30 mil persones a l’estat Espanyol que han estat autònomes i ara són majors de 52 anys, estan desemparades una vegada acaben de percebre la prestació per cessament d’activitat.

Una de les principals preocupacions de la nostra organització és tractar de corregir la situació que travessen aquests treballadors, que, desgraciadament, han de tancar definitivament l’activitat que duen a terme diàriament.

Després de passar mitja vida cotitzant en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), molts veuen com únicament poden accedir a la protecció per cessament d’activitat, però després… “el no-res”, no hi ha sortida, no poden ser beneficiaris de cap subsidi.

Aquest context s’ha vist agreujat per la crisi provocada per la COVID-19, ja que aquells que, estaven en pitjor situació abans del 2020, han estat literalment “esborrats del mapa”. Són molts els petits comerços que no han aguantat aquesta situació i els propietaris de la qual tenen edats superiors als 52 anys, per la qual cosa resulta impossible no sols re col·locar-los en el mercat de treball tradicional, sinó també en el del treball per compte propi.

El perfil d’aquestes persones treballadores autònomes no els permet accedir a una segona oportunitat, ja que majoritàriament manquen de qualificació professional diferent a la que han adquirit amb el desenvolupat de la seva activitat, tenen fràgils coneixements digitals i l’autoestima molt castigada per sentir el tancament com un fracàs, són totalment vulnerables econòmicament i acaben sent marginats socialment.

Des de la nostra organització no permetrem que milers de treballadores i treballadors autònoms quedin totalment desprotegits. Tenim una proposta que fer a Díaz per a pal·liar la situació de vulnerabilitat d’aquests treballadors, hi ha solucions factibles, mesures que poden i han de ser activades per l’administració i que repararien aquesta dramàtica situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.