Catalunya perd 70 autònoms cada dia al Febrer

Catalunya tanca el mes de febrer amb un pèrdua de 1.917 treballadors i treballadores per compte propi

Un mes més, el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) continua oferint xifres negatives, amb la pèrdua de 1.917 treballadors per compte propi durant el mes de febrer a Catalunya, el que suposa 70 autònoms menys cada dia.

Per la seva banda, l’Estat espanyol tanca el mes amb una pèrdua neta total de 11.119 treballadors i treballadores per compte propi, un -1,6%. La pèrdua total d’autònoms a Espanya durant la crisi ha estat de més de 600.000 i, per primera vegada, després de 60 mesos de pèrdues continuades, baixa dels tres milions de afiliats al RETA (2.997.806)

Pel que fa a Catalunya, el nostre país ha tancat febrer amb 514.680 autònoms, el que representa un descens de 1.917. La pèrdua d’autònoms catalans representa el 17,2% del total de l’Estat. El gruix de l’ocupació autònoma destruïda es concentra a Barcelona (-1.206), seguida de Tarragona (-211), Lleida (-192) i Girona (-309).

Des de l’any 2008, a Catalunya han desaparegut 85.320 autònoms, el que representa el 16,83% del total del col•lectiu.

Els principals factors que han contribuït a la destrucció de treball autònom són l’eliminació de programes per a la creació i foment de l’autoocupació, la manca de finançament per a projectes empresarials, l’elevada ràtio de morositat de l’Administració i entre empreses i l’excés de burocràcia i la manca d’agilitat en la creació d’empreses.

La CTAC – UGT de Catalunya demana la posada en marxa, de manera urgent, de la Llei d’emprenedoria anunciada tant pel Govern de l’Estat com pel Govern de la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.