La CTAC denuncia que uns 50.000 autònoms catalans seran expulsats del sistema de mòduls a partir de l’1 de gener

pensiones

Les societats civils passaran a tributar per l’Impost de Societats i els administradors hauran de facturar a les seves empreses quan realitzin activitats professionals

L’any 2016 ve carregat d’algunes importants reformes en el sistema de tributació de molts treballadors autònoms i professionals.

La decisió -inclosa en la Llei 26/2014- per la qual es va modificar la normativa d’aplicació de l’IRPF, més coneguda com a Reforma Fiscal, d’excloure tots els autònoms dels sectors de la Indústria i la Construcció (epígrafs del IAE: 3,4,i 5), excepte la indústria del pa i la brioixeria, es va convertir ja en realitat amb la publicació en el BOE de l’Ordre HAP/2430/2015, per la qual es desenvolupen per 2016 el mètode d’estimació objectiva o per mòduls, així com el règim simplificat de l’IVA

En conseqüència, els autònoms que estiguessin acollits a mòduls fins ara en sectors tan significatius com la indústria tèxtil, alimentària o mecànica, així com els de la construcció i instal·ladors, hauran de passar a estimació directa a partir del proper divendres, 1 de gener, i canviar el seu sistema de liquidació de l’IVA a la fórmula general.

CTAC-UGT  estima que, a Catalunya, aproximadament 50.000 autònoms es veuran afectats per la nova normativa. En el cas del comerç, l’hostaleria i el transport només sortiran de mòduls els que facturin més de 250.000 euros o 125.000 en factures a empreses. Aquestes magnituds es van modificar en l’últim tram de la tramitació de la llei de Pressupostos per 2016 i permet donar cobertura a la majoria dels autònoms d’aquests sectors d’activitat.

D’altra banda, l’Ordre manté la reducció del 5 % sobre el rendiment net de mòduls derivada dels acords aconseguits en la Taula del Treball Autònom Estatal  des de l’any 2010.

A més, la nova Reforma Fiscal introdueix altres mesures que modificaran el sistema de tributació de molts professionals autònoms, com la que afecta els administradors de societats que realitzen activitats professionals, que hauran d’emetre factures en lloc de rebre una nòmina periòdica. Així mateix, les societats civils que tenen caràcter mercantil tributaran per l’impost de societats també a partir de l’1 de gener de 2016.

No obstant això, per als treballadors autònoms dependents la nova legislació inclou millores, ja que aquests podran reduir en 2.000 euros el benefici declarat i els que ingressin menys d’11.250 euros, podran reduir-se’n fins a 3.700.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.