La CTAC-UGT, denuncia el silenci d’Hisenda, inquietant per als autònoms que tributen per mòduls!

silencio modulos hacienda

El Govern té intenció de modificar la llei per evitar que en 2018 s’endureixi el règim de tributació simplificat.

La legislació vigent estableix que a partir l’1 de gener de 2018 s’enduriran l’accés als mòduls. En concret, el límit de facturació a partir del qual es veta la tributació per mòduls hauria de baixar per llei dels 250.000 als 150.000 euros i, en el cas d’autònoms que facturen a altres empreses, de 125.000 euros a 75.000 euros.

El passat mes de novembre, la intenció del Ministeri d’Hisenda és realitzar un canvi legal perquè els límits vigents no es redueixin i es mantingui els llindars durant tot 2018. El problema és que l’any acaba i aquesta modificació legal no arriba.

Temen que finalment no es modifiqui la legislació i, per tant, molts d’ells es vegin obligats a abandonar el règim de mòduls.

La tributació per mòduls és un règim fiscal simplificat. Actualment, poden tributar per mòduls restaurants, perruqueries, comerços al detall, impremtes, transports, ensenyament o serveis de mudances. Els mòduls són un format de tributació que genera menys càrregues administratives per als autònoms en l’IRPF i l’IVA. Aquests contribuents no declaren en funció dels seus beneficis sinó a partir de variables objectives com els metres quadrats del seu negoci, el nombre d’empleats o el consum d’electricitat. En el mètode d’estimació directa, la quota a pagar en l’IRPF es fixa en funció dels ingressos i despeses reals. L’estimació directa comporta més paperassa i càrregues administratives, però permet deduir les despeses inherents al negoci.

Per això, s’ha manifestat al Ministeri d’Hisenda, l’inquietut del col.lectiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada