La prestació de paternitat en autònoms.

paternitat

AUTÒNOM I PARE.
 

Encara que la creença general és que els autònoms/as no tenen dret a prestacions, la realitat és que tenen el mateix dret que una persona assalariada, en les prestacions econòmiques de la Seguretat Social. És el cas que ens ocupa avui del permís de paternitat.

 
Prestació de paternitat en autònoms

 
La prestació per paternitat dels autònoms es calcula en funció de base reguladora per a la incapacitat temporal, és a dir, el 100% de la base de cotització del mes anterior a la baixa. Els autònoms cobraran el 100% de la seva base reguladora en incapacitat temporal. Cal dir que els autònoms trien lliurement aquesta base, per la qual cosa la prestació dependrà de la base triada.

 
Existeix la possibilitat de gaudir d’aquesta prestació a temps parcial, sent que l’autònom podrà gaudir-la al 50% (50% prestació, 50% treball autònom).

 
El permís de paternitat té una durada de cinc setmanes ininterrompudes fins al 31 de març de 2019, però a partir del 1 d’abril de 2019, aquesta durada s’amplia gradualment a 8 etmanes en 2019, 12 setmanes en 2020 i 16 setmanes en 2021, segons el que s’estableix en l’RDL 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació i l’ocupació.

 

Desde la CTAC-Autònoms cel·lebrem aquesta ampliació del permís de parternitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada