L’acord dels autònoms no resol la precarietat laboral però és un pas endavant!

CADENA SER

Després de l’acord dels autònoms, la presidenta de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), ha dit que “no crec que es resolgui la precarietat laboral però es començarà a resoldre”.

Zapatero ha volgut destacar que “una de les millores comença perquè tothom pugui tenir la totalitat de la prestació, tant d’accident de treball, com d’incapacitat temporal i altres”. Alhora, ha remarcat també la modificació que s’introduirà a la llei d’infraccions i sancions de l’ordre social, és a dir, els empresaris que fan falsos autònoms, una figura fraudulenta. Aquestes sancions aniran de 3.000 a 10.000 euros. “Això trencarà amb la precarietat”, confia la presidenta del CTAC.

Tanmateix, Zapatero ha dit que “la inspecció de treball arriba on arriba i les organitzacions d’autònoms i professionals demanem que es miri més la problemàtica dels falsos autònoms”. La novetat és que es dobla la prestació perquè es dobla el temps. Quan demà s’aprovi el Real Decret, començarà a ser efectiu a partir del gener del 2019. El temps màxim era de 12 i ara passa a ser 24 mesos. Zapatero ha anunciat que “es crearà una comissió de seguiment i de conflictes per seguir aquesta qüestió”.

 

Escolta l’entrevista aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada