Les dades de la EPA confirmen un lleuger repunt en el nombre de treballadors autònoms

hosteleriaEn el segon trimestre d’aquest any els treballadors per compte propi han crescut en 12.400 actius, segons les dades de la EPA publicats avui per l’Institut Nacional d’Estadística. El nombre de treballadors per compte propi, o autònoms, és de 3.026.700, enfront dels 3.014.300 del primer trimestre de l’any, la qual cosa suposa un augment de 12.400 autònoms més. Encara que la variació pel que fa al mateix trimestre de l’any passat llança una dèficit de 52.200. La CTAC valora aquestes dades com a positius, però adverteix que l’augment segueix sent insuficient i molt menor de l’esperat. 
Les dades només vénen a confirmar el que CTAC ha vingut repetint en els últims mesos, i és que les persones aturades a Espanya contemplen l’opció de l’autoocupació com una de les poques formes d’accedir al mercat de treball en aquest període.

 El suport des de les institucions i sobretot l’accés al crèdit seran fonamentals per consolidar les noves activitats econòmiques i d’aquesta forma possibilitar que els nous treballadors autònoms puguin escometre també nous processos de contractació.

Encara així, cal destacar que aquesta dada contrasta una vegada més amb els registres de la Seguretat Social, que arriben en aquest trimestre als 3.115.747. El que demostra que pot haver-hi un nombre més que important d’autònoms que, encara que segueixen pagant les seves quotes de Seguretat Social per evitar perdre els seus drets consolidats, no obstant això no mantenen una activitat continuada. La diferència entre les dades que llança la EPA i els que registra la Seguretat Social ascendeix a poc més de 89.000 treballadors autònoms.

En general, la CTAC demana prudència a l’hora de valorar aquestes dades. Les xifres demostren la feblesa de l’evolució del treball per compte propi, que no arriba a creixer, tenint en compte la inestabilitat de l’activitat econòmica, la feblesa del consum i l’escassetat de crèdit”, 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.