LES MESURES QUE CTAC-AUTÒNOMS EXIGEIX Al GOVERN PER A AFRONTAR LA DESESCALADA

MESURES DESESCALADASandra Zapatero, presidenta de CTAC-Autònoms,” és fonamental per al nostre col·lectiu que es posin en marxa cadascun dels punts que proposem, el pitjor està per arribar, són necessàries mesures extraordinàries que es prorroguin, almenys fins que comenci a recuperar-se el consum i amb això l’economia”.

Aquestes mesures seran presentades en la reunió Inter ministerial de la setmana vinent:

1) FLEXIBILITZACIÓ I AMPLIACIÓ DE DURADA ERTOS FINS Al 31 DE DESEMBRE I DEL PERÍODE DE PERMANÈNCIA DE 6 MESOS UNA VEGADA FINALITZATS ELS MATEIXOS per a sectors d’activitat econòmica especialment afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid19, com ara els vinculats al turisme, a la cultura, a l’oci i congressos, una desafectació parcial i gradual dels treballadors inclosos en els ERTOS en proporció als nivells d’activitat permesa. Una vegada desafectada la totalitat de la plantilla, començaria el còmput de l’obligació de permanència de 6 mesos del treballador o treballadors.

2) AMPLIACIÓ DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA PER CESSAMENT D’ACTIVITAT DE LES PERSONES TREBALLADORES AUTÒNOMES BENEFICIÀRIES FINS QUE FINALITZI LA DESESCALADA PROGRAMADA I ES RECUPERI LA NORMALITAT, per a sectors d’activitat econòmica especialment afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid19, com els vinculats al turisme, a la cultura o a l’oci i congressos.

3) SUBSIDI PER A AQUELLES PERSONES TREBALLADORES AUTÒNOMES L’ACTIVITAT PROFESSIONAL de les quals ESTÀ VINCULADA A PERÍODES ESTACIONALS, que estan excloses de la prestació extraordinària per cessament d’activitat (seccions d’activitat vinculats al turisme de sol i platja: hamaques, titulars de quiosquets,..; persones treballadores autònomes que realitzen activitats vinculades a les fires i festes patronals: titulars d’atraccions de fira, quioscos de venda de menjars, posats de venda ambulant, bandes de música, etc.

4) OBRES DE REHABILITACIÓ I REFORMA EN HABITATGES HABITATS I ACTIVITATS DE MUNTATGE (MOBILIARI, CUINES…), respecte d’aquestes, quan podran realitzar-se i en quines condicions.

5) EN RELACIÓ AMB LA MORATÒRIA PER LLOGUER D’HABITATGE I DE LOCALS DE NEGOCI, MORATÒRIES D’HIPOTEQUES I DE CRÈDITS NO GARANTITS AMB HIPOTEQUES I EL BO SOCIAL: per a acreditar els requisits s’exigeix la presentació d’un Certificat emès per la AEAT que acrediti el cessament de l’activitat; és a dir, s’exigeix baixa en Hisenda i per tant en Seguretat Social (cessament total de l’activitat). Resulta del tot incongruent perquè amb aquesta formalitat s’estan excloent d’aquestes mesures a tots els beneficiaris de la prestació extraordinària de cessament d’activitat que han de mantenir l’alta de l’activitat. Aquesta exigència contradiu l’esperit de les normes que regulen aquestes mesures, que no és un altre que el manteniment del teixit productiu. Òbviament, si un/a autònom/a ha de tancar per a acollir-se a aquestes mesures, ja ens la necessita, perquè no tenen activitat. A més, si cessa definitivament en la seva activitat, difícilment podrà complir amb les obligacions adquirides amb l’altra part a conseqüència de la reestructuració i ajornament del deute per al seu pagament posterior perquè, en tenir el negoci tancat, no generaria ingressos.

6) COMPATIBILITAT DEL COBRAMENT DE LA PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA DE CESSAMENT D’ACTIVITAT AMB L’EXERCICI DE L’ACTIVITAT ECONÒMICA I/O PROFESSIONAL PER COMPTE PROPI: ha d’incloure’s aquesta compatibilitat en una norma jurídica o instrucció, per a dotar de seguretat al col·lectiu beneficiari d’aquesta. Per això proposem la següent redacció: “durant el període de cobrament de la prestació extraordinària per cessament d’activitat, qualsevol que hagi estat el fet causant d’aquesta, podrà exercitar-se l’activitat econòmica i/o professional per compte propi, independentment del nivell de facturació obtingut pel beneficiari de la prestació durant el període de compatibilitat”.

7) AMPLIACIÓ DELS CNAES PER A ACOLLIR-SE A la MORATÒRIA DE 6 MESOS DEL PAGAMENT DE LES QUOTES A la SEGURETAT SOCIAL.

8) COORDINACIÓ AMB LES CCAA SOBRE LES MESURES A APLICAR EN MATÈRIA DE SEGURETAT I SALUT LABORAL, PER SECTORS D’ACTIVITAT DURANT LA DESESCALADA I POSTERIORMENT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.