LES TREBALLADORES I TREBALLADORS AUTÒNOMS, NO VOLEN TREBALLAR MÉS ANYS NI TENIR RETALLADES EN LES PENSIONS

persones grans jubilació

La Nostra Organització  CTAC-AUTÒNOMS i UPTA, recolzem  el mecanisme d’equitat intergeneracional perquè els pensionistes presents i futurs no perdin poder adquisitiu i es garanteixin les pensions sense retallades

1.975.000 autònoms pensionistes a Espanya,  perceben una pensió de 713 euros, una xifra que només s’ha incrementat en 90 euros en els últims deu anys.

La realitat és tossuda i la veritat és que el ritme de pèrdua de poder adquisitiu en el nostre col·lectiu s’engrandeix cada vegada més. Només desenvolupant un sistema que permeti mantenir i millorar les pensions del sistema públic, així com incrementar les seves quanties, podrà garantir el futur d’aquestes. És necessari trobar l’equilibri entre un major esforç contributiu dels treballadors per compte propi, ocupadors i assalariats.

La proposta de dotar al sistema públic d’un fons extraordinari de reserva fins al 2032 a través d’un increment de les cotitzacions del 0,6%, suposarà, en termes econòmics, un alleujament que garantirà la pervivència del nostre sistema.

Si el sistema actual segueix sense canvis, es generarà un minvament econòmic significatiu respecte al que percebran els pensionistes autònoms, ja que tan sols s’incrementaria la seva pensió en aproximadament 2 euros, mentre que, si es prenen decisions en la línia adequada, la quantia mitjana pujaria entorn dels 9 euros.

Per la nostra organització, hi ha temes que són indiscutibles. La recepta contra la pèrdua del poder adquisitiu de les pensions no pot consistir a treballar més anys i una retallada d’aquestes. Hem d’assegurar que les desviacions pressupostàries de la despesa es puguin sostenir amb un major increment recaptatori. En els pròxims anys el nostre sistema haurà de fer front a un sobre esforç en el pagament de pensions, per la qual cosa es fa necessari posar en marxa un nou model que garanteixi les correccions necessàries per a la seva continuïtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada