Reclamem que s’acabi amb la competència deslleial de les plataformes on-line

plataformasonline

Calculem, que des d’aquestes plataformes de venda de segona mà s’escapen del control de l’agència tributària 1.000 milions d’euros.
Són, entre altres, les causants de la tràgica situació que pateixen el petit comerç, que tan sols en el que portem d’any ha perdut una mitjana de 160 establiments al mes a Catalunya

Aquestes plataformes de venda entre particulars no sols són un aparador on exposar productes usats, també es pot trobar tot tipus de productes nous.
S’aprofiten de la falta de legislació i de límits a aquestes activitats “comercials lucratives“, i no respecten els principis bàsics de la legislació tributària i comercial espanyola.
En alguns casos, a més, estan allotjades en paradisos fiscals, per la qual cosa tot el trànsit econòmic generat no tributa al nostre país, encara que aquells que tenen el seu domicili fiscal a Espanya tampoc realitzen cap mena de liquidació de les operacions econòmiques que es produeixen entre venedor i comprador.

En els casos en els quals les operacions de compravenda no es desenvolupen per l’aplicatiu, es produeix l’operació sense cap control, la qual cosa genera un autentic mercat negre comercial i sense control tributari fiscal.
Aquesta situació arracona a la majoria dels petits comerços del nostre país, que veuen com cada dia es redueix la facturació i els beneficis d’una activitat perfectament reglada en tots els aspectes.

Per això des de la nostra Organitazció Estatal, començarem una ronda de contactes amb els diferents ministeris implicats, amb responsabilitat en l’ordenament fiscal, comercial i consum, amb la finalitat de promoure una legislació que acabi amb la impunitat en la qual operen aquest tipus de negocis.

Això fa que deixem morir al petit comerç de proximitat, . L’única cosa que s’està desenvolupant amb aquestes plataformes és un autèntic mercat de diner  incontrolat, i que no tributa, i aquest fet no beneficia a ningú. No són plataformes d’economia circular, són autèntics focus de defraudació fiscal”. Els autònoms estem molt cansats de ser els pagafantas d’aquesta suposada digitalització, aquests fons d’inversió, propietaris d’aquestes plataformes, són voraces empreses que no ofereixen valor afegit al mercat de treball ni a l’economia en general.

Els ministeris d’Indústria i Economia han d’actuar de manera urgent en aquest assumpte, en cas contrari la destrucció del teixit comercial serà imparable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada