Situació del Nou Sistema de Cotització al RETA

escriva baja quota autonoms

El passat divendres 26 de febrer, va tenir lloc la reunió amb el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social. El Secretari d’Estat de la Seguretat Social i Pensions, ha basat, principalment, a donar a conèixer la situació actual dels rendiments del treball anuals, dels més de tres milions d’autònoms i autònomes a Espanya, 550.000 a Catalunya.
En el document que se’ns proporciona, queden perfectament definits els diferents aspectes en els quals se situen les actuals cotitzacions, les dades fiscals i la fórmula de tributació de cadascun de els, gairebé tres milions, d’autònoms que han estat analitzats.
Encara no hem tingut una proposta tancada per part del Ministeri, quant als diferents trams de cotització als quals s’hauran d’acollir els treballadors per compte propi.
Tan sols han tancat verbalment la idoneïtat de fer dos trams especials per als autònoms amb ingressos per rendes de treball per sota del SMI, que estaran subjectes a una quota especial que serà aproximadament la del 50% de l’actual, per a aquells amb ingressos superiors a 6.000€ RdT anuals, i per als quals estiguin per sota s’establiria una cotització d’un 30% aproximadament.

 

Base mínima de cotización actual autónomo persona física 944€
Base de cotización mínima autónomos societarios 1.214€
Mayores de 48 años 1.048€
Venta ambulante 519€
Base máxima para todos 4.070€

 

És a dir, a partir d’ingressos superiors al SMI s’implementaran 9 trams diferenciats.
Començaran, en principi, per als autònoms amb RdT per sobre de 25.000€ i es faran salts de 5.000€ per cada tram, i així consecutivament fins a arribar al tram màxim.
Cada autònom podrà triar el seu tram de cotització al principi de l’exercici i regularitzarà les cotitzacions per damunt o per sota la seva cotització al final del corresponent exercici fiscal.
Aquesta proposta s’adapta gairebé a la perfecció a la proposta que des de la nostra organització hem fet arribar a la Seguretat Social.

A més de la proposta presentada des d’UGT-UPTA, hem aclarit que, amb el nou sistema de cotització, ja no tindria cap sentit continuar mantenint la coneguda ajuda al pagament de cotitzacions (tarifa plana), ja que en principi tots els emprenedors novells estarien subjectes a regularitzar les seves cotitzacions igual que la resta dels autònoms en finalitzar l’exercici fiscal, però començarien a cotitzar en el tram més baix de tots, el corresponent al 50% del SMI.

Per tant, esperant a futures reunions, sembla que tindrem un sistema solidari, just i sostenible, sistema que el col.lectiu de treballadors autònoms i autònomes sempre ha reivindicat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada