Uns 30.000 treballadors autònoms i autònomes ja registrats en el cens per a les ajudes de la Generalitat

pere-aragones-1604073504711

Uns 30.000 treballadors autònoms s’han inscrit, fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns, al cens habilitat per la Generalitat per a rebre les noves ajudes. Fonts dels departaments de Treball i Polítiques Digitals han confirmat que han recepcionat des de les nou del matí d’aquest dilluns un total de 28.585 inscripcions correctament tramitades. I aquestes mateixes fonts han declarat que el procés s’està realitzant sense incidències en els servidors. Els treballadors per compte propi amb domicili fiscal a Catalunya que vulguin postular a la nova subvenció habilitada des del Govern disposen de tota aquesta setmana, fins al dilluns 7 de desembre a les 15.00h, per a realitzar la inscripció en el cens.

El Govern ha obert aquest dilluns el registre perquè els autònoms puguin sol·licitar les noves ajudes anunciades, després del fiasco de la primera convocatòria, per a un pagament únic de 2.000 euros. Les bases sobre les quals treballa l’Executiu català per a la pròxima convocatòria són les mateixes: Els potencials beneficiaris hauran d’acreditar una base imposable en l’última declaració de la renda igual o inferior a 35.000 euros. També hauran d’acreditar que el seu rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres del 2020 no ha superat els 13.125 euros. Un públic objectiu que en el seu moment el Govern va quantificar en 100.000 persones. Els 10.000 inscrits en l’últim repartiment, no obstant això, queden exclosos.

El nou cens habilitat pel Govern cerca polir al màxim l’univers de beneficiaris de l’ajudes i evitar aglomeracions virtuals com les viscudes amb l’última assignació d’ajudes. Una vegada tancat el cens i determinat el nombre de peticions vàlides, l’Executiu català haurà de revelar el pressupost del qual disposa i l’ordre de prioritat de pagament. Perquè, en proporció, per a poder abonar un pagament de 2.000 euros a 100.000 persones serien necessaris 200 milions d’euros. Una suma deu vegades superior al pressupost habilitat per a l’última (i polèmica) ajuda.

El ‘vicepresident’ i titular de Economia, Pere Aragonès, està dirigint les negociacions de la nova ajuda i, de moment, no ha traslladat a les organitzacions més representatives dels autònoms el pressupost del qual disposarà. Sí els ha transmès que aquest serà de “tres xifres”, sense concretar més. Tampoc l’ordre de repartiment, perquè presumiblement hi haurà més autònoms inscrits que fons disposi la Generalitat per a abordar el primer pagament. I en algun moment haurà de determinar els qui seran els primers a cobrar. I la resta quedaran pendents de noves línies de finançament que es vagin activant.

Font: el Periódico

Inscripció REGISTE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.