Els sindicats amenacen amb vagues en el transport públic durant el MWC

Barcelona, 11 feb. (EFE). Els sindicats CGT, UGT, IAC, COS i Cobas han amenaçat amb vagues en el transport públic durant la celebració del Mobile World Congress, que se celebra del 24 al 27 de febrer a la Fira Gran Via de Barcelona, en solidaritat amb la plataforma que protesta per l’encariment dels bitllets.

Diversos sindicats, han participat avui en una roda de premsa a la seu de la FAVB i han explicat que recolzaran les protestes ciutadanes contra l’augment dels preus del transport públic i que se solidaritzen amb els 48 punts de concentracions de protesta convocats per demà a la tarda.

L’encariment de les tarifes del metro a Barcelona ha estat d’un 5,1 % en la T-10, el títol més usat en el conjunt de Catalunya, i d’un 7,5 % en el bitllet senzill d’una zona.

Els sindicalistes han explicat que fins i tot no tenen decidida la vaga, però han admès que és “molt possible”, i han denunciat que cap de les pujades d’aquests anys han anat destinades “a millorar el servei, a augmentar el sou del personal del conveni, a contractar més treballadors per atendre els usuaris o a renovar el material dels combois bàsics”.

Els sindicats afirmen que el transport públic “és un dret i no una mercaderia. Aquesta ha de ser una eina social i no una forma de recaptar diners en mans de polítics i empreses privades”.

Les queixes dels sindicalistes se centren en què ha augmentat el personal que no està en el conveni i han entrat alts directius procedents de la política “que no tenen cap coneixement sobre el transport públic”.

Els sindicalistes creuen que la sostenibilitat del transport públic “és possible, però no interessa perquè ara mateix es presenta a la societat com un luxe inassumible per al ciutadà”.

També denuncien que “la mala gestió i el progressiu augment de les tarifes facilitarà que, algun dia, es presenti l’administració privada com la panacea que solucionarà tots els problemes”. EFE

Los comentarios están cerrados.