Ajut extraordinari per a les persones professionals i tècniques de l’àmbit de la cultura

cultura ajut extraordinari

El Decret Llei 39/2020, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les
conseqüències de la COVID-19 , ha establert, en els articles 8 – 12, un ajut extraordinari, en forma de prestació econòmica de pagament únic, per un import fix de 750 euros

 • A qui va adreçat?

Destinat a les persones professionals i tècniques de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya.

 • Quins requisits s’han d’acreditar?
  Les persones beneficiàries d’aquesta prestació extraordinària han d’acreditar els requisits següents:
  ● Ésser més gran de divuit anys.
  ● Estar empadronat i residir legalment en un municipi de Catalunya.
  ● Haver exercit alguna activitat professional, per compte propi, en situació d’alta en el Règim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social (RETA), o per compte aliè, en el Sistema Especial d’Artistes del Règim General de la Seguretat Social, per activitats de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals, ja siguin artístiques, tècniques o de docència, suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya, o bé al Règim General de la Seguretat Social per les mateixes activitats, com a mínim 1 dia l’any 2020.
  ● El ingressos obtinguts durant els tres primers trimestres de 2020 de la persona
  beneficiària no han de superar l’import de 18.885 euros.

Davant la situació d’excepcionalitat, es prenen mesures de simplificació administrativa i, en fase de tramitació, s’haurà de declarar responsablement el compliment dels requisits mitjançant la sol·licitud, que es verificaran posteriorment.

Una vegada es publiqui la resolució de la convocatòria, aquesta prestació s’atorgarà en un pagament únic, fins el 31 de desembre de 2020 o exhauriment de la partida pressupostària, i serà compatible amb qualsevol altre ajut, prestació, subsidi o subvenció, públics o privats, destinat a la mateixa finalitat excepte amb l’ajut extraordinari per al manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i a les persones treballadores autònomes que formin part de microempreses.

El termini màxim per notificar la resolució és de tres mesos comptats des de l’endemà de la data de presentació de la sol·licitud. Finalitzat el termini sense haver-se notificat la resolució expressa, la sol·licitud s’ha d’entendre desestimada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.