AL 2016 S’HAN JUBILAT 2.126 AUTÒNOMS A CATALUNYA

jubilacio

CTAC CONSIDERA QUE EL SISTEMA DE PENSIONS NECESSITA MODIFICACIONS URGENTS I PROPOSA LA COTITZACIÓ PER TRAMS PER FER-HO SOSTENIBLE.

L’estudi de les dades que la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya ha realitzat sobre el desenvolupament del nombre i quantia de les pensions durant l’any passat, és sens dubte aclaridor. Si bé la quantia de la despesa en pensions en el mes de gener del 2016, al gener d’aquest any, ha augmentat en un 0,54%.

Les dades indiquen que on fonamentalment ha augmentat el pagament de pensions ha estat en les de jubilació, amb un augment de 2.126 perceptors amb una mitjana de pensió de 705,91 € i les de a favor de familiars, amb un augment de 25, amb una mitjana de 432 €. Pel contrari, les Incapacitats permanents han baixat en 7, les de viduïtat en 246 i orfandat a 13 menys.

En el total del sistema del RETA en la comparativa interanual tenim 1.852 pensions més que al gener del passat 2016.

És imprescindible que de forma urgent es prenguin decisions rellevants en el sistema, els autònoms no podem continuar amb la incertesa especulativa a la qual ens estan empenyent certs sectors de la societat. És necessari i vital perquè el sistema no col·lapsi, augmentar els ingressos en el RETA.

“Per a això és urgent la presa de decisions, CTAC ha proposat un sistema de cotització basat en l’equitat sobre els ingressos nets que els autònoms declaren anualment, aquest sistema que albergaria diversos trams de cotitzacions, concentrant l’augment de cotització en els trams superiors, i tindria com a resultat l’elevació dels, fent pràcticament sostenible el sistema “. “Des de fa temps venim observant cada vegada amb més força, com des de certes esferes es tracta de crear una opinió interessada en el nostre col·lectiu, tractant d’acoquinar la confiança que tenen els autònoms en l’actual sistema de Seguretat Social i per tant en la viabilitat del manteniment de les pensions, això no pot convertir-se en un altre suculent negoci per a les grans empreses asseguradores o d’estalvi, hem de defensar un sistema públic i amb garantia “, declara Sandra Zapatero, Presidenta de la CTAC-Autònoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.