CTAC-UGT demana als grups paralmentaris que aprovin una proposició no de llei perquè es pugui ajornar de nou el pagament de l’IVA i els impostos retinguts

autonoms-1024x576

La mesura presa pel Govern central tindria greus conseqüències per a la liquiditat de les activitats dels autònoms

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC-UGT de Catalunya proposa als Grups Parlamentaris la presentació d’una proposició no de llei amb la finalitat de pressionar el Govern central i aconseguir l’eliminació de la prohibició de l’ajornament del pagament d’IVA i dels impostos retinguts.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les desenvolupades en el pla d’acció aprovat el passat mes de desembre per la comissió executiva Estatal de la UPTA, referent a les mesures aprovades en el Reial decret Llei 3/2016, de 2 de Desembre del passat any, pel qual es van adoptar mesures en l’àmbit tributari dirigides a consolidar les finances públiques.

Des que es va publicar aquest Reial decret han estat moltes les reunions que s’han mantingut en diferents àmbits, sobretot escoltant a la immensa majoria dels diversos col·lectius afectats.

La situació per la qual estan travessant els autònoms i les petites empreses és sens dubte molt fràgil i aquesta iniciativa impulsada pel Govern central tindria greus conseqüència per a la liquiditat de les nostres activitats.

La liquiditat perduda supera els 3.500 milions d’euros anuals en el conjunt del país, i 597 milions d’euros a Catalunya, cosa que en les actuals condicions econòmiques els autònoms no estan disposats a consentir.

Després de la insistent pressió de la nostra organització, el Ministeri d’Hisenda podria reconsiderar la mesura, tot i que no es pot abaixar la guàrdia, ja que la primera data de presentació d’impostos és imminent i el dany podria ser irreparable

Per aquest motiu, estem treballant amb els diferents grups Parlamentaris per tal que mostrin la suficient sensibilitat ver els treballadors autònoms de Catalunya, i que mitjançant l’aprovació de la PNL instin el Govern central a esmenar aquest error.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada