US RECORDEM QUE ELS AUTÒNOMS CATALANS JA PODEN TREBALLAR I COTITZAR A TEMPS PARCIAL EN LA SEVA ACTIVITAT ECONÒMICA.

cotitzacio-temps-parcial

La nostra Organització d’Autònoms demana al Govern d’Espanya que agiliti els tràmits per a l’engegada de la mesura.

Per fi es fa realitat una reivindicació històrica de CTAC-UPTA (Confederació de Treballadors Autonoms de Catalunya) com és la cotització a la seguretat social a temps parcial dels autònoms. Aquesta mesura és fruit d’una proposta de modificació de l’Estatut del Treball Autònom presentada per CiU i recollida en la llei 27/2011, d’1 d’agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social.
Encara que l’esmentada Llei va modificar l’Estatut del Treball Autònom en aquest sentit amb efectes a partir de l’1 de gener de 2014, la mesura es va ser ajornant per les successives lleis de pressupostos anuals fins a arribar a la de 2016, que va establir l’última entrada en vigor de la modificació en l’1 de gener de 2017 i que per fi s’ha mantingut.
Els Articles 1.1 i 24 de la Llei 20/2007 de l’Estatut del Treball Autònom, estableixen aquesta possibilitat després de la seva modificació. Aquests articles diuen que “L’activitat autònoma o per compte propi podrà realitzar-se a temps complet o a temps parcial” i “Els treballadors per compte propi que exerceixin la seva activitat a temps parcial estaran inclosos en el Règim de la Seguretat Social de Treballadors Autònoms”
A més i després d’aquesta modificació l’article 25 de la Llei 20/2007 de l’Estatut del Treball Autònom, en el seu nou apt. 4, contempla que “La Llei podrà establir un sistema de cotització a temps parcial per als treballadors autònoms, per determinades activitats o col·lectius i durant determinats períodes de la seva vida laboral. En defecte d’això, s’aplicaran les normes aplicables als treballadors contractats a temps parcial en la D.A. 7ª LGSS 1994 (actualment, arts. 245 a 248 LGSS 2015).

La Comissió Executiva de CTAC-Autònoms se sent molt satisfeta per l’engegada de la mesura, ja que “com dèiem des de la seva aprovació en el 2011, si s’implanta amb coherència pot contribuir a crear noves expectatives d’ocupació sense que les arques de l’Estat espanyol es vegin perjudicades, evitarà l’economia submergida i facilitarà l’accés al sistema per a nous emprenedors que després de gaudir de la tarifa plana podran cotitzar per les hores realment treballades”, comenta la Presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya – CTAC, Sandra Zapatero.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.