AUTÒNOMS IMPORTANTÍSSIM: INSCRIPCIÓ PRÈVIA ALS AJUTS extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront la covid-19

REGISTRE AJUTSLa inscripció prèvia és un tràmit obligatori per poder optar a futures convocatòries d’ajuts extraordinarisper a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores que formin part duna microempresa. Les persones que sinscriguin seran considerades sol·licitants de l’ajut sense que hagin de fer cap altre tipus d’actuació i podran resultar-ne beneficiarissi compleixen els requisits que sestableixin a les convocatòries.

Presentació de sol·licituds

Del 30 de novembre (a les 9 del matí) al 7 de desembre (a les 3 de la tarda).

Requisitsper accedir-hi

  • Tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya.
  • Estar en situació d’alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA de manera ininterrompuda, abans de l’1 d’octubre de 2020.
  • La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques del darrer exercici disponible de la persona sollicitant ha de ser igual o inferior a 35.000 euros, en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual, i d’igual quantia, amb relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d’acollir-se al sistema de tributació conjunta.
  • El rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020 no ha de superar l’import de 13.125 euros.
  • Complir  els requisits previstos a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • No tenir ajuts atorgats d’acord amb la Resolució TSF/1270/2020, de 3 de juny, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19, ni amb la Resolució TSF/2799/2020, de 4 de novembre, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per afavorir el manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i de les persones treballadores autònomes que formen part d’una microempresa davant els efectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19.

Per poder demanar la prestació és necessari tenir un certificat digital o l’idCAT Mòbil.

IMPORTANT!! L’ordre d’arribada de la sol·licitud d’inscripció no atorga preferència en l’atorgament de l’ajut. Per tant, les sol·licituds es poden presentar durant tot el termini establert.

Per fer la inscripció:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22289-Inscripcio-previa-ajuts-manteniment-activitat-economica-autonoms-microempreses?category=

Per més informació:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/el_departament/coronavirus-sars-cov-2/ajutscovid/inscripcioautonoms/preguntesfrequents/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada