CTAC-UGT DE CATALUNYA DEMANA POLÍTIQUES QUE GARANTEIXIN I INCENTIVIN L’EMPRENEDORIA EN PLENA IGUALTAT DE CONDICIONS

mujer_autonoma-1Des del 2008 s’han perdut al nostre país 33.632 homes autònoms, mentre que les treballadores per compte propi han augmentat en 229 efectius

Des del començament de la crisi l’any 2008, el col·lectiu de treballadors i treballadores autònoms a Catalunya ha patit una pèrdua neta de 33.403 efectius, passant dels 352.957 treballadors per compte propi als 319.554. Ara bé, si analitzem els valors absoluts en funció del gènere, podem comprovar com l’evolució ha estat ben diferent.

Així, mentre els homes han passat dels 242.503 autònoms a 208.871, el que suposa una pèrdua neta de 33.632 efectius, les dones han passat de 110.454 a 110.683 treballadores per compte propi, tot creixent netament en 229 efectius.

I és que, efectivament, en l’àmbit de Catalunya elles han estat el veritable motor de l’economia i les que han emprès aquests últims anys amb més intensitat, tal com venim situant des de la CTAC – UGT de Catalunya.

Tot i així, des de la nostra organització considerem que el col·lectiu d’autònoms continua molt masculinitzat en comparació amb d’altres països del nostre entorn, on les dones s’aproximen al 50% del total de persones autoocupades.

En aquest sentit, des de la CTAC – UGT de Catalunya considerem que continuen sent necessàries polítiques al nostre país que incentivin i garanteixin l’emprenedoria en plena igualtat de condicions i que permetin, a més de la conciliació, accedir amb garanties a la maternitat (no haver de pagar quota d’autònom a la Seguretat Social durant la baixa de maternitat, per exemple).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.