CTAC-UGT denuncia que les dades del mes d’agost evidencien un clar enfonsament en la creació d’empreses i autònoms

botiga

Sol•licitem la immediata creació d’una línia pública de 10.000 milions d’euros específica per al finançament d’emprenedors i autònoms

El mes d’agost ha tancat amb 516.892 treballadors autònoms al Règim Especial de Treball Autònom, és a dir, 3.280 autònoms menys que al mes anterior, el que suposa 110 baixes diàries. A l’Estat espanyol el nombre de treballadors per compte propi ha caigut en 12.641 autònoms, fins a situar el nombre total de cotitzants en 3.034.003.

Per territoris, destaca la forta destrucció de llocs de treball autònom a Barcelona, que durant el mes d’agost va perdre 3.234 negocis. Aquesta xifra representa un important canvi de tendència, ja que en els darrers anys Barcelona mai havia reduït el nombre d’autònoms durant els mesos d’estiu. Això fa pensar que en els propers mesos es pot tornar a experimentar un retrocés similar al dels pitjors moments de la crisi, quan desapareixien pràcticament 200 emprenedors al dia al nostre país. Per contra, a Girona durant el juliol s’ha incrementat el nombre d’autònoms en +54 (60.121). Tarragona en perd 172 (53.305); i Lleida, 18.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya denunciem des de fa mesos la manca de valentia política dels governs de l’Estat i de la Generalitat per resoldre els problemes estructurals que continuen llastant l’emprenedoria i la creació d’empreses a casa nostra.
Finançament, morositat, assistència tècnica i suport als emprenedors, així com les traves burocràtiques, continuen essent matèries que suspenen ambdós governs. Després d’anys d’espera, ni el Govern català ni el central han posat en marxa les molt anunciades lleis d’emprenedors, i aquesta manca d’iniciativa política està provocant que no se solucionin els problemes amb què es troben els nostres autònoms.

La CTAC – UGT de Catalunya reclama que es posin en marxa amb caràcter d’urgència les anunciades lleis, així com plans específics de foment i assistència tècnica per a autònoms i emprenedors. Tanmateix, des de la nostra organització sol•licitem que es mostri una especial atenció al manteniment de les activitats ja existents i que s’abordi urgentment una reforma fiscal que baixi la pressió sobre el col•lectiu d’autònoms, com a mínim al nivell de les grans empreses.

A més, CTAC – UGT de Catalunya sol•licita la immediata creació d’una línia pública de 10.000 milions d’euros específica per al finançament d’emprenedors i autònoms, tant per a inversions inicials com circulant.

La nostra organització demana que es posin en marxa de manera immediata mesures ja anunciades:

• IVA de caixa per a autònoms, per no haver d’avançar l’IVA de les factures no cobrades.
• Universalitat de la tarifa plana, ara limitada als 30 anys.
• Cotització al RETA a temps parcial, que havia d’haver entrat en vigor al gener del 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada