DEMANEM A la MINISTRA D’INDÚSTRIA LA PROHIBICIÓ DE LES REBAIXES D’ESTIU FINS Al MES D’AGOST

rebaixes no

Seria la punta per  119.773 persones treballadores autònomes del petit comerç que han realitzat la inversió econòmica necessària per a tenir en els seus magatzems la mercaderia d’aquesta temporada primavera-estiu. Aquest sector porta amb el seu negoci tancat des del passat 14 de març, i romandran sense activitat fins a l’11 de maig, en principi.
La referència mitjana d’inversió d’un petit establiment comercial multi marca se situa en 25.000 euros de compra d’estoc per temporada, la qual cosa fa tremendament complicat poder treure el producte a la venda sense tot just marge de temps per a amortitzar la inversió.

Sandra Zapatero  – Presidenta de la CTAC-Autònoms , recorda que el mes de març d’aquest mateix any, respecte al mes anterior, han desaparegut més de 5.667 comerços minoristes en la nostra Comunitat, és a dir, una mitjana de 182 establiments comercials al dia. “De no dur a terme un retard de la temporada de rebaixes, vendes promocionals o anàlogues, els centres comercials i les grans marques acabaran amb milers de petits comerços en tota Catalunya. Ells tenen la capacitat de fabricar específicament per a les rebaixes i a més tenen els mitjans econòmics per a desenvolupar grans campanyes publicitàries”.

Són moltes les grans marques que actualment estan realitzant pre ventes amb un 70% de descompte a través de les seves plataformes de venda online. Sandra Zapatero, “seria una autentica irresponsabilitat que tant el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme com la Conselleria d’Economia, Coneixement i Empreses de la Generalitat de Catalunya, permetessin vendes amb rebaixes o descomptes especials després del confinament”.

En aquest sentit, des de CTAC-autònoms ja hem començat a treballar en la reactivació de l’economia. Zapatero insisteix, “hem mantingut reunions amb associacions de comerciants per a impulsar el comerç de proximitat, cal recuperar l’activitat comercial tradicional i per això ens unim a la reivindicació perquè s’allargui fins a la segona quinzena d’agost la temporada regular de vendes sense descompte. El petit comerç és un clam i necessita màxima protecció en aquests temps tan difícils”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.