El 40% de les sol·licituds de prestació per cessament d’activitat d’autònoms són aprovades

PRESTACIÓN-DESEMPLEOEl 40 per cent de les sol·licituds de prestació per cessament d’activitat d’autònoms han estat aprovades durant el primer trimestre de 2015, el primer en el qual s’aplica la nova normativa que regula l’accés a aquestes ajudes.

Amb 812 expedients resolts, enfront de les 2.025 sol·licituds i altres 472  pendents de resoldre a aquestes dates “sens dubte es demostra que les noves normes han tingut efectes positius”. Així ho ha reconegut aquest dilluns la CTAC, els qui consideren que “s’ha millorat” respecte a l’any passat, en el qual tan solament es va aprovar un 25 per cent de les reclamacions i el nombre de sol·licituds no va arribar a 6.000.

En concret, CTAC assenyala que la millor regulació de les proves per demostrar la situació econòmica dels autònoms és el canvi que major efecte ha tingut, ja que és la causa principal de les peticions d’accés a la prestació.

No obstant això, el President de CTAC, Salvador Duarte, considera que “encara estem lluny dels objectius desitjables en aquesta matèria i hauríem de fer tots un esforç perquè aquesta prestació permeti millorar les condicions socials dels autònoms que es veuen abocats al tancament, que segueixen sent molts”.

La nova normativa, que ha començat a aplicar-se aquest any, es va modificar al desembre de 2014 en la Llei que regula el nou sistema de les Mútues Col·laboradores de la Seguretat Social, que són les entitats gestores majoritàries d’aquestes prestacions, juntament amb el SEPE i l’Institut Social del Mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.