EL CESSAMENT D’ACTIVITAT EXTRAORDINARI PER DISMINUCIÓ DE FACTURACIÓ NO POT DESAPARÈIXER

pca extraordinaria fora

Ahir, va tenir lloc la reunió entre el director general de la Seguretat Social del Ministeri d’Inclusió, i les organitzacions representatives del treball autònom amb la finalitat de tractar l’extensió de la protecció social dispensada a aquest col·lectiu, activitats econòmiques i / o professionals s’han vist afectats per l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

En aquesta reunió, l’ampliació de la protecció de part de les situacions que ja venien preservant-se amb anterioritat i vigents fins al 30 de setembre, han quedat resoltes. No obstant això, encara hem de treballar per a polir la modalitat de prestació per cessament extraordinari d’activitat en aquells casos en els quals es va produir una reducció significativa de la facturació.

Des de la nostra Organització entenem què és necessari que aquesta modalitat de cessament d’activitat s’ampliï en els mateixos termes que l’anterior, ja que existeixen sectors d’activitat com les agències de viatges, els guies turístics, les activitats culturals, musicals o els professionals dels espectacles de fira entre altres, que encara sofreixen l’impacte econòmic derivat de la pandèmia.

D’altra banda, sol·licitem una ampliació d’aquest paraigua social fins al 31 de gener de 2022. No podem obviar que la protecció dispensada a través de les prestacions per cessament d’activitat ha constituït per al treball autònom, el major sistema protector enfront de la crisi econòmica derivada de la COVID-19. A més, ens consta que el Ministeri ha fet un gran esforç i li sol·licitem que continuï en aquesta línia d’acció, ja que aquestes mesures han servit perquè el nostre col·lectiu pugui mantenir les seves activitats .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.