La pujada del SMI a la quota dels autònom@s

smi

El pacte preveu un increment de 15 euros aquest 2021, i per tant quedarà en els 965 euros, que s’aplicarà des de l’1 de setembre (caràcter retroactiu) afectarà també les cotitzacions dels autònoms i autònomes.

La pujada del SMI provocarà un augment en la cotització dels autònoms, la quantia d’aquest augment dependrà de la base de cotització que tingui l’autònom.
El càlcul de la pujada per a un autònom que es decanti per la cotització en la base mínima serà de 3 €, és a dir dels 286,00€ actuals passarà als 289,00€.

 
L’impacte de l’increment del SMI en les cotitzacions dels autònoms oscil·larà entre els 3€ mensuals esmentats per a les bases mínimes de cotització, als 12€ mensuals per a les cotitzacions màximes, les quals passen de 1233€ a 1245€ mensuals.

 
Aquesta pujada es deu a increment de les quotes corresponents a contingències professionals que passa del 1,1% al 1,3% i la del cessament d’activitat que passa del 0,8% al 0,9%, per la qual cosa les quotes totals es veuen incrementades del 30,3% de la base de cotització actual al 30,6% amb el nou càlcul.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.