El finançament a les empreses disminueix un 30% en cinc anys

euros

Segons les dades publicades pel Banc d’Espanya el saldo net dels préstecs dels bancs a les empreses no financeres al novembre del passat any era de 662.789 milions d’euros, 288.701 menys que en el mateix mes de l’any 2008, aquesta diferència significa una pèrdua del 30% en aquests cinc anys.

Per a CTAC la dada més greu és que aquesta tendència a la baixa no només es manté en aquests cinc anys de crisis, sinó que augmenta en els últims mesos. Així la diferència interanual en el mes de novembre de l’any passat pel que fa a novembre de 2012 era d’un -8,33%, mentre que la diferència interanual a l’octubre no superava el 5,67%. Això demostra que malgrat l’afirmació que la reestructuració bancària està acabada, no obstant això la realitat és que l’esforç realitzat no ha tingut com a conseqüència la millora del finançament a les empreses sinó més aviat al contrari.

CTAC considera que la normalització financera és el requisit bàsic perquè pugui recuperar-se l’activitat econòmica, ja que no només disminueix el finançament a les empreses, sinó també a les llars, que s’ha vist reduïda en més de 56.000 milions en el mateix període dels cinc anys, amb efectes molt negatius en la capacitat de consum de les famílies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada