El mes d’abril suma més de 2.800 nous treballadors autònoms i autònomes al RETA.

dades abril 21

L’hostaleria i el petit comerç són dos dels sectors tradicionals que més perdudes han obtingut des de l’inici de la COVID-19, però en aquest mes d’abril, han registrat xifres positives.

Altres sectors importants del treball autònom també han registrat, encara que amb un creixement molt més lent, xifres positives, com pot ser el cas del transport i la indústria manufacturera.

D’altra banda, la campanya de vacunació avança favorablement, malgrat que encara no ha aconseguit unes xifres que permetin incentivar de nou a l’oci i el consum al nivell al qual estàvem acostumats. Igualment, la finalització de l’Estat d’Alarma el pròxim 9 de maig, està provocant incertesa entre consumidors i autònoms, ja que l’evolució de la pandèmia segueix en l’aire i les mesures per a controlar-la, a partir d’ara, seran diferents.

Les dades semblen reflectir una recuperació de l’ocupació per compte propi, una millora en la situació asfixiant que travessaven els treballadors autònoms i autònomes. Per descomptat, darrere d’aquests resultats lleument positius estan les ajudes al cessament d’activitat i els plans de rescat del govern, com a elements amortidors dels efectes d’aquesta crisi econòmica.

 
Però hem de ser prudents amb aquestes dades, ja que quan el mercat laboral s’encongeix, les persones recerquen la inserció  en el mercat de Treball mitjançant l’autoocupació, i no sempre troben una autoocupació de qualitat i digne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada