Engany a més de 325.000 autònoms i autònomes que no poden deduir les despeses de manutenció!

irpf denuncia manutenció

800 milions d’euros no estan contemplats en les declaracions del IRPF dels treballadors i treballadores autònomes per l’estat Espanyol com a despeses deduïbles

Davant aquesta injustícia i engany, denunciem que no és compleixin els acord que recull la Llei de Mesures Urgents del Treball Autònom, ja aprovada a l’octubre de 2017, on els treballadors autònoms podrien deduir les despeses de manutenció fins a un màxim de 27,27€ diaris (48€ a l’estranger), en concepte de despeses de dietes i manutenció.

Els requisits, únicament es referien al fet que la despesa es generés en el desenvolupament de l’activitat econòmica, en establiments de restauració, i que el pagament s’efectués per mitjans telemàtics o electrònics.

Però res més lluny de la realitat, la interpretació de l’Agència Tributària continua sent restrictiva, ja que continua sent impossible deduir les despeses de manutenció en els quals incorren milers de treballadors autònoms i autònomes, quan per necessitats de la seva activitat han de desplaçar-se fora del seu domicili per a així poder fer el seu treball.

Des de la nostra organització, la CTAC-AUTÒNOMS d’UGT i la UPTA Espanya, s’ha remès en multitud d’ocasions el text que resoldria definitivament qualsevol tipus d’interpretació inequívoca. Un sistema que defineix clarament la jornada de treball deixant prova efectiva de la despesa llegible, i que incorpora els pagaments indirectes com un sistema adequat per a realitzar la transacció dinerària.

Igualment, també hem demandat de manera reiterada la reforma de l’aplicació de les deduccions de les despeses de subministraments en l’habitatge destinat a la realització de l’activitat econòmica, per aquells que no necessàriament necessiten un local per desenvolupar la seva activitat. En aquest cas, la reforma ha estat encara més dràstica, ja que de poder deduir-se el 30% de les despeses de subministraments, hem passat a poder deduir el 30% de les despeses d’un màxim del 30% dels metres quadrats declarats com a superfície útil de treball, la qual cosa en realitat s’ha convertit en un 9% com a màxim de deducció total.

Per tot això, hem decidit emprendre una campanya reivindicativa, en la qual a més de fer pública aquesta situació, començarem una vegada més, a presentar iniciatives parlamentàries que retornin al nostre col·lectiu el que li correspon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada