Exigim al Govern estatal que estengui el cessament d’activitat, almenys, fins al setembre

baixada persianaSi no s’estén la prestació, més de 35.000 treballadors autònoms i autònomes desapareixeran, el que pot suposar:  zero ingressos per 35.000 famílies catalanes.

En aquests moments el cessament d’activitat extraordinari és una de les poques prestacions en les quals disposen més de 95.000 autònoms per a continuar amb els seus negocis en marxa.

La situació actual no és molt millor que abans d’haver acabat l’Estat d’Alarma, més aviat si s’ha de jutjar pel viscut el passat cap de setmana, podria produir-se malauradament una nova onada de contagis,  que obligués de nou, a tancaments perimetrals, reducció d’aforaments, restriccions de mobilitat o limitació d’horaris.

La recuperació de l’activitat econòmica està directament relacionada amb els terminis de vacunació de la immensa majoria dels ciutadans del nostre país. Però aquesta circumstància no serà suficient per reactivar d’immediat el consum intern dels ciutadans i ciutadanes que abans de la pandèmia realitzaven les seves compres de béns o serveis a molts comerços que regenten treballadores autònomes.

És condició indispensable per a poder parlar de transició a la nova realitat, que se segueixin implementat mesures de protecció per als treballadors i treballadores per compte propi que estàn en una situació més complicada.

Per això, hem demanat al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions que es posi en marxa de manera urgent la taula de negociació entre les organitzacions representatives del treball autònom- UPTA, i els membres del gabinet,ja que son necessàries realitats i no incerteses com el paraigua protector del cessament de l’activitat fins aconseguir plenes garanties de funcionament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.