Els drets de les persones treballadores i consumidores de les plataformes digitals d’economia col·laborativa

guia plataformes

Dues guies pràctiques sobre l’ús de les plataformes digitals d’economia col•laborativa, adreçades a donar a conèixer els drets i deures de les persones consumidores i dels seus treballadors i treballadores.

Aquesta primera guia dona pautes pràctiques per a que els ciutadans i ciutadanes puguin conèixer els seus drets com a persones consumidores a l’hora de fer servir les plataformes digitals, i la segona fa el mateix enfocament però des de les perspectiva de les persones treballadores. Darrera aquestes guies hi ha informes i estudis tècnics més aprofundits sobre aquesta nova realitat. En concret, a partir de la guia tècnica de consum per a l’ús de les plataformes digitals elaborat pel Grup de recerca en dret privat, consum i noves tecnologies (UB-URV), i de l’ Estudi per conèixer la nova realitat de treball en els models de negoci emergents en el marc de les tecnologies digitals i possibles actuacions de l’Administració pública local, elaborat per la UGT d’acord amb Barcelona Activa, s’han fet els dos desplegables que tenen un objectiu més didàctic i pràctic i de difusió.

Les guies volen ser un recurs didàctic que pretenen facilitar i aclarir l’ús de les plataformes digitals, amb exemples pràctics, i que permeten practicar l’economia col·laborativa, fent èmfasis en el bon ús d’aquestes per evitar impactes socials i ambientals que ja s’estan evidenciant. Si compro un producte de segona mà a un particular, puc reclamar? Puc llogar el meu cotxe? Si faig de missatger per a una plataforma de menjar, tinc drets, com a treballador? Puc llogar un pis o habitacions per un període curt? Totes les plataformes són col•laboratives? Son alguns dels interrogants que les guies intenten respondre.

Esperem que siguin de la vostra utilitat.

Guia pràctica per als treballadors i treballadores de les plataformes digitals.

Guia pràctica per als consumidors de les plataformes digitals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.